Esteu aquí

Nota de premsa

Empreses catalanes del sector 'bio', presents a la trobada internacional d'oncologia, European Cancer Cluster

Del 15 al 17 de setembre a Oslo (Noruega).

Les jornades, organitzades per l’Oslo Cancer Cluster de Noruega i el Cancer-Bio Santé Cluster de Tolosa (França), compten amb el suport de Biocat.

Els assistents treballaran, entre d’altres, per fomentar les relacions entre les empreses i institucions per accelerar la innovació en el tractament del càncer.

13.09.2010

Empreses catalanes del sector de les biociències participaran en la segona edició de l’European Cancer Cluster Partnering (ECCP) que se celebrarà del 15 al 17 de setembre a Oslo (Noruega) i que compta amb el suport de Biocat.

L’ECCP és un espai únic de trobada per a les principals empreses biotecnològiques europees especialitzades en oncologia, així com per a executius de business developement i licensing de la indústria farmacèutica, inversors, investigadors i metges.

La presència catalana estarà present a través de companyies com Oryzon, orientada al descobriment de biomarcadors i centrada en oncologia i desordres neurològics; VCN Biosciences, dedicada al camp de la viroteràpia i, en concret, a l’administració de virus modificats genèticament per destruir cèl·lules tumorals; Leitat, centre tecnològic centrat en la recerca, el desenvolupament i la innovació, o Endor Nanotechnologies, que desenvolupa projectes a mida en R+D en nanomedicina en àrees terapèutiques com el càncer. 

L’ECCP està concebut, entre d’altres, per fomentar les relacions entre als assistents per accelerar la innovació en el tractament del càncer. A més, té com a objectius impulsar les relacions entre els actors tant emergents com especialitzats en oncologia, atreure inversió per a les empreses innovadores en biotec i impulsar les col·laboracions entre els assistents, companyies oncològiques dedicades a la diagnosi, teràpies, drug delivery, imatge i instrumental mèdic.

Més concretament, la trobada presenta diverses sessions sobre l’oncologia al 2020 i les perspectives de la propera dècada, així com sessions adreçades a aspectes importants del càncer, com l’R+D, el desenvolupament econòmic de les empreses i les relacions amb els inversors.

Èxit d’assistència en edicions anteriors

La primera edició de l’ECCP es va celebrar a Tolosa (França), on hi van assistir 365 persones provinents de 22 països, així com representants de 263 empreses. En aquesta trobada es van realitzar més de 500 reunions. Les expectatives dels organitzadors són superar aquestes xifres enguany.
 
Biocat és l’organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. Impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, integra també diverses empreses i entitats de referència del sector.

Per a més informació:
Gabinet de premsa de Biocat: F&A • Tel. +34 93 419 19 86 • slazaro@filloy.com

Contactes:
Adela Farré (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 626 992 057 • afarre@biocat.cat
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat