Esteu aquí

Nota de premsa

Experts europeus en recerca mèdica busquen aliances per avançar en l’àmbit del diagnòstic dins de la medicina personalitzada

Empreses i centres de recerca treballaran junts per definir amb èxit noves vies de diagnòstic in vitro.

Biocat, membre de l’Aliança de Clústers Europeus de Diagnòstic, participa a la primera trobada de l’Euromediag International Convention de Montpeller.

06.07.2011

Els dies 6 i 7 de juliol Montpeller acull la primera trobada de l’Euromediag International Convention (EIC 2011) que reuneix representants d’empreses i centres de recerca amb l’objectiu de buscar i desenvolupar noves vies del diagnòstic in vitro que avancin cap a una medicina personalitzada a Europa.

Representants d’empreses i centres de recerca, d’associacions de pacients i d’institucions, i investigadors i inversors es reuneixen en aquesta convenció per tal de definir futurs projectes de col·laboració entre la indústria i el centres de recerca que avancin en noves vies de diagnòstic mèdic in vitro. Les sessions de networking i els debats organitzats permetran conèixer i intercanviar idees dels diferents agents europeus implicats en el desenvolupament dels biomarcadors, la medicina translacional, la medicina personalitzada i les malalties d'inflamació reumatoide, entre altres. L’objectiu és que aquest intercanvi d’idees i experiències permeti avançar amb èxit cap al desenvolupament de nous camps en del diagnòstic mèdic a Europa.

La convenció, que està organitzada per EuroMeDiag, compta amb la participació de Biocat, com a membre de l’Aliança de Clústers Europeus de Diagnòstic i que ja va signar amb Eurobiomed un acord el mes d’octubre de 2010 per, entre altres projectes, impulsar la col·laboració en diagnòstic mèdic. A la convenció també participen la resta de membres de l’Aliança: el Wal-Dx, el grup de diagnòstic in vitro del clúster de competitivitat en salut BioWin (Valònia, Bèlgica); el Life Science Cluster Krakow (de Cracòvia, Polònia), el Nexxus Scotland (Escòcia); l’Oxfordshire Biotech Network (Òxford), l’Uppsala Bio (Suècia) i el ZMDB (Berlin-Brandenburg, Alemanya).

Oryzon i Parc Taulí participen en la convenció amb l’objectiu de trobar futurs partners per als seus projectes internacionals i donar a conèixer el seu projecte davant d’una audiència diversificada dins l’àmbit de diagnòstic. Biocat, com a membre de l’Aliança, facilita la seva participació de les empreses catalanes, proporcionant assessorament i informació i oferint el seu estand als delegats perquè puguin reunir-se i exposar els seus projectes davant la resta de participants europeus.

L’Aliança de Clústers Europeus de Diagnòstic

L’Aliança de Clústers Europeus de Diagnòstic (EDCA per les seves sigles en anglès) és una associació que treballa per impulsar la innovació en el camp del diagnòstic mèdic. Els principals objectius de l’Aliança són promoure la competitivitat dels actors europeus en diagnòstic in vitro mitjançant el networking i els partenariats innovadors; afavorir les sinèrgies i projectes de col·laboració entre tots els partners; facilitar i accelerar l’accés a mercats no europeus (especialment el nord-americà i l’asiàtic), i impulsar el paper preeminent del diagnòstic en la pràctica mèdica.

Els membres de l’Aliança de Clústers Europeus de Diagnòstic centren la seva col·laboració en identificar reptes i necessitats d’aquest àmbit donant un paper prioritari a la fertilització creuada entre diferents camps tecnològics. L’Aliança també treballa per impulsar la innovació mitjançant projectes col·laboratius d’R+D i la compartició de plataformes tecnològiques.

Per tal d'assolir aquests objectius, l’Aliança ha identificat diverses accions prioritàries com són estimular la coordinació i la col·laboració internacional; millorar la seva visibilitat nacional i internacional; contribuir a la creació de la nova formació (tant a nivell universitari i professional) i desenvolupar projectes de col·laboració.

Els membres dels vuit clústers, que representaven un total d’unes 250 empreses i entitats de diagnòstic in vitro, van ser presents a la trobada de posada en marxa de l’Aliança, que va tenir lloc a Brussel·les el 9 de desembre de 2010. L’EDCA es va constituir formalment i legalment a Brussel·les el passat 30 de juny.

Per a més informació:

Biocat:
Gabinet de premsa • M. 662 315 523 • premsa@biocat.cat
Silvia Labé • M. 662 315 400 • Tel. +34 93 310 33 69 • slabe@biocat.cat