Esteu aquí

Nota de premsa

Gran presència d’empreses i institucions catalanes a Biospain 2010, plataforma de presentació de la biotecnologia espanyola internacional

Hi participen 127 empreses i institucions catalanes, el 19% del total d’entitats inscrites (670) i el 25% de les procedents de l’Estat espanyol (520).

Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat: “Un cop més, Catalunya mostra el seu gran potencial dins el sector i esdevé punt de referència del sud d’Europa en biotecnologia, biomedicina i tecnologies mèdiques”.

Pamplona acollirà una nova reunió de la Red de Biorregiones de l’Estat espanyol.

28.09.2010

Un total de 127 empreses i institucions catalanes (el 19% de les companyies presents al certamen) participen en la cinquena edició de Biospain 2010, la trobada internacional de biotecnologia que se celebra a Pamplona del 29 de setembre a l’1 d’octubre.

Biospain 2010, que està coorganitzada per l’Asociación Española de Bioempresas (ASEBIO) i l’Agencia para el Desarrollo de Navarra (SODENA) del govern foral, reuneix 670 empreses i institucions tant espanyoles (520) com provinents de països com França, Alemanya, Canadà, Bèlgica, Regne Unit, EUA i Suïssa. Es preveu que la trobada registri més de 1.300 inscripcions de científics, professionals i executius del sector.

Biospain ha esdevingut el punt de trobada científic, social, comercial i industrial del sector biotecnològic i s’ha convertit en la gran plataforma de presentació internacional de la biotecnologia espanyola. La important presència d’empreses catalanes en aquest esdeveniment denota, segons assenyala el president de Biocat, Manel Balcells, “el gran potencial de les nostres companyies en el sector biotecnològic i com Catalunya ha esdevingut el punt de referència del sud d’Europa en recerca biotecnològica, biomedicina i tecnologies mèdiques”.

Congrés científic

A l’igual que en edicions anteriors, Biospain acollirà BIOTEC 2010, el congrés científic de referència a Espanya, que comptarà amb destacats investigadors i presentarà les últimes novetats i avenços en el camp de la biotecnologia.

Dins d’aquest congrés, Biocat impulsa la celebració d’una taula rodona sobre nanomedicina i, en concret, sobre nanobiotecnologia i la seva aplicació al coneixement de processos cel·lulars, que tindrà lloc el dijous 30 de setembre a les 8.45h, en la qual participa, entre d’altres, el Dr. Josep Samitier (IBEC).

Sessions paral·leles

Biospain també inclou un ampli programa de sessions paral·leles que tractaran diversos temes relacionats amb la biotecnologia. Entre aquestes, cal destacar la sessió impulsada per Biocat sobre Mercat Alternatiu Borsari (MAB), que tindrà lloc el dijous 30 de setembre de 09.00 a 10.30 h. En aquesta sessió hi participaran Barbara Lunghi, representant de la London Stock Exchange Group;  Ignasi Costas, soci del bufet RCD, col·laborador de Biocat i especialista en finançament d’empreses biotec; Miguel Ángel Bonachera, conseller delegat de l’empresa catalana AB-Biotics, que cotitza al MAB des del passat juny; Javier Velasco, director general de Neuron BPH. La moderació anirà a càrrec de Jesús González Nieto-Márquez, vicepresident i director gerent del MAB.

Biospain 2010 també inclou un fòrum d’inversors que pretén captar noves vies de finançament per a futurs projectes empresarials i fomenta el partnering mitjançant l’organització de trobades bilaterals entre companyies.

Red de Biorregiones 

En el marc de Biospain, es reuniran els representants de la Red de Biorregiones de l’Estat espanyol, organisme que té per objectiu facilitar la coordinació i cooperació entre les diferents bioregions de l’Estat. Aquesta xarxa ha esdevingut un fòrum en el qual s’identifiquen i es comparteixen bones pràctiques, s’aprofiten sinergies i s’intercanvien experiències.

La Red de Biorregiones està integrada per Andalucía BioRegión, BioBasque (País Basc), Biocat, Bioval (Comunitat Valènciana) y Madrid Bioclúster i representa un instrument que facilita la coordinació d’iniciatives i la interlocució entre aquestes comunitats autònomes i l’Estat espanyol sobre el desenvolupament del sector biotecnològic i les biociències.

“El treball coordinat de les biorregions és important per als diferents interessos de les comunitats autònomes i per afavorir una major projecció internacional de la nostra feina”, ha manifestat el president de Biocat, Manel Balcells.

Biocat és l’organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. Impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, integra també diverses empreses i entitats de referència del sector.

   Per a més informació:
   Gabinet de premsa de Biocat: F&A • Tel. +34 93 419 19 86 • slazaro@filloy.com

   Contactes:
   Adela Farré (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 626 992 057 • afarre@biocat.cat
   Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat