Esteu aquí

Nota de premsa

Jordi Naval, nou Director General de Biocat

Assumeix el càrrec ocupat fins fa un any per Albert Barberà, Director General de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat

25.07.2018

Barcelona, 25 de juliol de 2018.- El Patronat de Biocat, presidit per la consellera de Salut, Alba Vergés, ha nomenat Jordi Naval com a nou Director General de l’entitat. Naval assumeix el càrrec que havia deixat vacant fa un any l’anterior Director, Albert Barberà, actual Director General de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat de Catalunya.

Jordi Naval (Barcelona, 1969) és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona (UB) i en Bioquímica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En els últims 18 anys ha participat en la creació de diverses startups: Infociencia, Anaxomics, Enemce Pharma, Genocosmetics Lab i Aelix Therapeutics, spinoff del consorci Hivacat que desenvolupa la primera vacuna terapèutica per al VIH. Ha estat Director de la Fundació Bosch i Gimpera entre 2015 i 2017, i President de la Fundació Escola d’Emprenedors entre 2010 i 2017.

“Per a mi és un privilegi assumir la direcció de Biocat, on treballem amb l’objectiu de transformar el gran potencial científic que es genera a la BioRegió de Catalunya en solucions tangibles que impactin positivament en els pacients -destaca Jordi Naval-. El nostre objectiu és col·laborar en la següent fase del creixement de l’ecosistema d’innovació, i situar Catalunya com a hub de referència mundial en innovació en ciències de la vida i de la salut.”

 

Sobre Biocat

Biocat és l'organització que impulsa l'ecosistema de la salut i les ciències de la vida a Catalunya i treballa per transformar la ciència i la tecnologia en creixement econòmic i impacte social. Va néixer el 2006 sota l’impuls de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i aplega en els seus òrgans de govern representants de tots els estaments que configuren la BioRegió de Catalunya: empreses (biotecnològiques, farmacèutiques, tecnologies mèdiques i de serveis), Administració, universitats, hospitals, centres i instituts de recerca, parcs científics i entitats de suport al sector.

Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament de talent des de 2008. En 10 anys, Biocat ha invertit més d’11M € en 300 programes als quals han assistit més de 2.300 persones, i ha accelerat amb èxit 96 projectes de ciències de la vida que han generat 300 nous llocs de treball.

 Descarrega la nota de premsa

Data de la convocatòria: 
25.07.2018