Esteu aquí

Nota de premsa

Les novetats en biomaterials per a dispositius mèdics es presenten al 'Medevice and Biomaterials Conference' de Barcelona

Biocat, membre del comitè científic, participa en les sessions internacionals de la conferència de biomaterials

04.10.2011

Barcelona acull els pròxims dies 5 i 6 d’octubre el Medevice Design and Manufacturing i Biomaterials Conference, dos esdeveniments internacionals del camp dels biomaterials en el què interactuen els sectors de la biotecnologia, dels biomaterials i dels dispositius mèdics per generar innovacions. L’edició 2011, que se celebra per primer cop a l’Estat espanyol, reunirà els productes i serveis d’empreses d'arreu d'Europa i 25 experts internacionals explicaran les últimes innovacions en biomaterials per a dispositius mèdics (cardiovasculars, ortopèdics, oftalmològics, enginyeria de teixits, administració de medicaments, revestiments antimicrobians, etc.) i de les tècniques de fabricació avançades. Els biomaterials són components essencials en un nombre creixent de dispositius mèdics, com són els catèters, els tubs per a vàlvules cardíaques, els implants per al pit o els dentals, els marcapassos i els instruments per a diàlisi renal, gràcies a les seves funcions específiques i la seva interacció amb els sistemes biològics.

La fira, organitzada per Ascamm Technology Centre, UBM Canon, Biocat i l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) està pensada per ajudar als fabricants espanyols de dispositius mèdics a entrar en contacte amb els de la resta d’Europa i poder establir associacions per desenvolupar el seu negoci. Medevice és nova plataforma de negoci tant per a proveïdors del sector del dispositiu mèdic com per als fabricants de productes sanitaris del sud d’Europa que desitgin conèixer les últimes tècniques i aplicacions de fabricació de dispositius per a implants. L'esdeveniment va dirigit a professionals que prenen decisions sobre desenvolupament de productes, R+D, control de qualitat, enginyeria de producció i fabricació, disseny i fabricació d'electrònica, i compres.

A Medevice Spain, els potencials proveïdors de subcontractació del sector dels dispositius mèdics es trobaran amb els fabricants europeus d'aquests dispositius que necessiten conèixer les últimes aplicacions i tècniques de fabricació de dispositius d’implants. Aquest és l'únic esdeveniment que connecta els subministradors de tecnologies de fabricació de dispositius mèdics amb els fabricants d'aquests dispositius i és una oportunitat per descobrir noves tecnologies proposades per futurs subcontractistes o potencials proveïdors.

En paral·lel a la fira Medevice Spain es durà a terme un programa de conferències sobre biomaterials amb experts de l’Estat espanyol, França, Suïssa, Països Baixos, Estats Units i Alemanya. Un total de 300 inscrits participaran a la fira i al cicle de conferències, i en concret, l’espai d’exposició comptarà amb 18 empreses i institucions d’arreu d’Europa, de les quals 6 són de l’Estat espanyol, entre elles Biocat, i que presentaran tecnologies de fabricació, tecnologies i productes per al tractament de superfícies, matèries primeres, microtecnologies, nanotecnologies i biotecnologies, entre d’altres.

Cicle internacional de conferències sobre biomaterials
El cicle internacional de conferències permetrà als professionals conèixer les últimes novetats en biomaterials i les tecnologies punta de fabricació aplicades als dispositius mèdics cardiovasculars, ortopèdics, enginyeria de teixits, administració de medicaments, o revestiment. El programa de conferències estarà articulat al voltant de sis sessions temàtiques: The Medical Device Industry in Spain; Global Medical Device Market Opportunities and Regulatory Update; New Biomaterials & Design Trends; Surface Modification of Biomaterials; Additive and Rapid Manufacturing for Medical Devices i Advanced Manufacturing for Medical Devices Material Processing.

El programa de conferències s’obrirà amb la sessió: The Medical Device Industry in Spain en la qual César Rubio, coordinador de Relacions Internacionals de Fenin, explicarà la situació actual de la indústria de dispositius mèdics a l'Estat espanyol, i Nerea Alonso, directora de Projectes de l'Àrea d'Innovació de Biocat, posarà sobre la taula els canvis, oportunitats i sinergies del clúster a Catalunya. D'altra banda, la Dra. Marta Príncep, directora d'Innovació de Biocat, moderarà la sessió Medical Device Market Opportunities and Rregulatory Update.

El camp dels biomaterials ha anat creixent durant els seus cinquanta anys de vida i la seva aplicació és cada vegada més rellevant en micro i tecnologia sensorial, enginyeria elèctrica i enginyeria mèdica. L’Estat espanyol compta amb un total de 669 societats de biotecnologies o que juguen un paper en els camps relacionats amb les biotecnologies. Per la seva banda, Catalunya representa un pol important d'activitat en el sector amb 168 societats el 2009. A més, les inversions en recerca realitzades per les empreses de biotecnologies el 2009 van arribar als 458 milions d'euros, fet que suposa una progressió del 25% en una dècada. I els beneficis econòmics del sector de les biotecnologies s'estimen en 8.189.000 milions d'euros de volum de negoci, el que representa 60.000 llocs de treball. El sector genera 100 bilions de dòlars a nivell internacional, segons dades dels organitzadors de Medevice Spain.

El Medevice Design and Manufacturing i Biomaterials Conference es duran a terme a l’Hotel Barceló Sants, a la plaça dels Països Catalans, s/n, de Barcelona.

Per a més informació:

Biocat:
Gabinet de premsa • 662 315 523 • premsa@biocat.cat
Silvia Labé  • 662 315 400 • 93 310 33 69 • slabe@biocat.cat

Subscriu-te al nostre RSS
També ens pots seguir a Twitter i LinkedIn    

Amb el suport de: