Esteu aquí

Nota de premsa

L''spin-off' Sagetis guanya el premi BioEmprenedorXXI amb un producte de reparació d'ossos i cartílags

03.12.2009

Lliurat durant la celebració del Fòrum de la BioRegió.

La iniciativa està impulsada per “la Caixa”, Barcelona Activa, Biocat, la Fundación Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona. 

Sagetis, una spin-off del departament de bioenginyeria de l’Escola Tècnica Superior de l’Institut Químic de Sarrià, ha guanyat el premi BioEmprenedorXXI, que reconeix els millors projectes presentats durant el programa BioEmprenedorXXI, i que valora els aspectes clau a l’hora de crear una empresa d’alt potencial de creixement en l’àmbit de les ciències de la vida.

El lliurament d’aquest premi ha tingut lloc aquest matí en el marc del Fòrum de la BioRegió que organitza Biocat, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona.

Aquest premi, impulsat per “la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona mitjançant Barcelona Activa, Biocat, la Fundació Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona, va néixer amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i potenciar la innovació i el progrés, així com contribuir al desenvolupament social i econòmic al territori català en l’àmbit de ciències de la vida.

L’empresa Sagetis, promoguda per David Horna, el Dr. Lluís Quintana i el Dr. Borrós,  ha desenvolupat productes per a la reparació d’ossos i cartílags a través del coneixement que té l’equip promotor en l’àmbit dels biomaterials i en la propietat que té l’equip sobre un material ja patentat anomenat Biotack que és substitut als cements ossis.

El premi ha consistit en una aportació econòmica de 20.000 euros, així com un conjunt d’actuacions dirigides a accelerar el creixement d’aquests projectes, entre les quals hi destaquen: un curs especialitzat i intensiu a la Universitat de Cambridge; una inscripció gratuïta al programa formatiu Biocàpsules de Biocat; la presència en una fira sectorial internacional de referència o en un fòrum sectorial d’inversió; i l’oportunitat de formar part d’un pont d’internacionalització a un dels principals pols d’innovació.

Dos finalistes

El premi BioEmprenedorXXI també ha guardonat a les empreses Better Care (primer finalista) i VetGENOMICS (segon finalista) amb 10.000 euros i 5.000 euros, respectivament, així com amb el conjunt d’actuacions dirigides a accelerar el creixement d’aquests projectes.

L’empresa Better Care, que va néixer com a spin-off del Parc Taulí, ha estat guardonada pel seu sistema per a l’adquisició, sincronització, processament, transmissió en temps real i emmagatzematge de la història clínica electrònica, de diferents senyals biomèdiques i digitals (com vídeos i àudio) compatible i complementaris als sistemes de recollida d’informació existents. Aquesta tecnologia permet que el personal mèdic tingui a la seva disposició tota la informació, provinent d’unitats mèdiques mòbils o fixes, necessària per a la presa de decisions de forma immediata.

Per la seva part, VetGENOMICS, empresa formada per un grup d’investigació de la Facultat de Veterinària de la UAB, ha estat  reconeguda com a segon finalista per la seva activitat de diagnòstic genètic veterinari. Aquesta empresa oferirà al mercat serveis de diagnòstic genètic per a animals de companyia, bestiar porcí i fauna salvatge, a través de serveis d’anàlisi i del desenvolupament de xips de diagnòstic genètic múltiple.

El premi Bioemprenedor XXI ha comptat amb la participació de 18 projectes empresarials, procedents d’universitats i entitats d’arreu de Catalunya i focalitzats en diferents subsectors, que engloben des de productes per al diagnòstic i la teràpia en salut humana, nous materials i bioprocessos per a la millora del medi ambient, fins al desenvolupament de dispositius mèdics. A més, en l’actualitat nou d’aquests projectes es troben en vies de constitució com a empresa.

Els criteris d’avaluació del jurat s’han basat en la potencialitat i l’ambició de creixement de cadascun dels projectes presentats, a partir de criteris com la necessitat del mercat i la viabilitat econòmica del projecte; el diferencial tecnològic i les aliances estratègiques que permetin crear barreres d’entrada; el potencial de creixement en un entorn globalitzat; el currículum, experiència, complementarietat i compromís de l’equip promotor, i la qualitat de la presentació del pla d’empresa.

Programa BioEmprenedorXXI

BioEmprenedorXXI  és un programa de suport a la creació d’empreses en l’àmbit de les ciències de la vida que es desenvolupa a través d’activitats formatives, d’acompanyament i d’anàlisi de la viabilitat de les idees de negoci. Està impulsat per “la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona mitjançant Barcelona Activa, Biocat, la Fundació Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Els participants al programa realitzen un conjunt d’activitats adreçades a poder conèixer de primera mà la realitat del sector, a través de visites a parcs científics, taules rodones amb professionals del sector, assessorament tecnològic, desenvolupament d’habilitats directives i sessions de mentoring, entre d’altres.

Aquest programa s’adreça als titulats universitaris, investigadors, professors, doctorands i emprenedors que tenen una idea de negoci o empresa en fase inicial i volen explorar la seva capacitat emprenedora per crear i posar en marxa una activitat empresarial pròpia, bé com a spin-off de la seva institució o de forma independent.

Des de la primera edició, celebrada l’any passat, el programa BioEmprenedorXXI ha crescut en nombre de projectes presentats, en la qualitat dels mateixos, en la implicació per part de les entitats promotores i en la rellevància i participació del seu consell assessor, format per representants empresarials, institucionals i acadèmics del sector de la biotecnologia a Catalunya.

Per a més informació contactar amb:
Secretaria Tècnica del Fòrum de la BioRegió
Filloy Consultors • Tel. +34 93 419 19 86 • Correu-e: forum2009@biocat.cat