Esteu aquí

Nota de premsa

Montserrat Vendrell, nova presidenta del CEBR, el Consell Europeu de Bioregions

La directora de Biocat vol impulsar el desenvolupament dels bioclústers

El CEBR és la primera xarxa europea global de suport a la biotecnologia

22.03.2012

Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, ha estat nomenada presidenta del Consell Europeu de Bioregions (CEBR) en l’última reunió celebrada aquesta setmana a Brussel·les. Vendrell, que ja formava part del Comitè Directiu d’aquesta xarxa europea de suport a la biotecnologia, creu que aquesta nova etapa “permetrà enfortir les relacions entre les bioregions del nord i el sud d’Europa i potenciar una de les raons de ser del CEBR: actuar com a plataforma per compartir coneixement i bones pràctiques i a través de la qual posar en marxa i difondre els projectes de col·laboració entre els bioclústers per impulsar la competitivitat d’Europa”. A més, per la directora general de Biocat aquest nomenament “també suposa un reconeixement a la tasca feta a Barcelona i Catalunya en pro de la biotecnologia al llarg d’aquests últims anys”.

El CEBR, creat l’any 2006, compta amb prop d’un centenar de membres dels quals una quarantena —entre ells Biocat— són membres de ple dret, és a dir, són el punt de contacte principal per a les companyies biotecnològiques dins de la seva bioregió, un centre de prestació de serveis i un agent clau per al disseny de les estratègies de desenvolupament del sector.

Aquest consell és la primera xarxa europea de suport a la biotecnologia, que té com a missió construir un sector competitiu europeu en aquest àmbit a través de l’impuls de xarxes i de la col·laboració entre bioregions. Per afavorir el desenvolupament de la biotecnologia a cadascuna de les bioregions, el CEBR ofereix una sèrie de serveis als seus membres com és la creació d'associacions i la promoció de clústers. Un dels objectius principals del CEBR és constituir una plataforma europea per al disseny i execució de projectes transversals. Entre els projectes actuals destaca ABCEurope que, amb un pressupost de 3,5 milions d’euros, reuneix 13 dels grups més actius a Europa per a la creació i el desenvolupament de nous serveis de suport als clústers biotecnològics, en àmbits com la internacionalització, la competitivitat i el reforç organitzatiu.

Sota la presidència de Montserrat Vendrell, es continuarà la línia iniciada pel CEBR de suport al desenvolupament dels bioclústers: “Treballarem donant suport a les iniciatives de les diferents bioregions europees, sobretot facilitant el treball de col·laboració entre elles i l’accés a fons europeus per al seu desenvolupament i, especialment, assessorant els clústers més novells, que poden aprofitar-se de l’experiència dels més veterans”.

Per a més informació:

Biocat:
Gabinet de premsa • 662 315 523 • premsa@biocat.cat
Silvia Labé  • 662 315 400 • 93 310 33 69 • slabe@biocat.cat

Subscriu-te al nostre RSS
També ens pots seguir a Twitter i LinkedIn