Esteu aquí

Nota de premsa

Sanofi aposta pel programa Design Health Barcelona

30.05.2013

Sanofi, una de les companyies líders mundials en la indústria farmacèutica, s'ha unit com a Corporate Partner al programa Design Health Barcelona de Biocat. La companyia, amb una forta aposta per la innovació per millorar la qualitat de vida dels pacients, col·laborarà activament amb aquesta incubadora de talent amb la que Biocat pretén impulsar projectes d'emprenedoria centrats en la innovació hospitalària.

"Estem molt orgullosos que una companyia com Sanofi hagi decidit unir-se a nosaltres i contribuir a dinamitzar l'ecosistema de salut i de ciències de la vida català a través de la innovació" assenyala Montserrat Vendrell, directora general de Biocat. "Esperem que aquest sigui el primer de diversos suports empresarials al programa, ja que estem en converses amb altres empreses interessades en d•HEALTH, així com amb entitats bancàries perquè ofereixin facilitats financeres als alumnes".

Per la seva banda, Carme Miquel, Directora d'Estratègia, Desenvolupament de Negoci i Suport Comercial de Sanofi ha declarat que "a Sanofi apostem per buscar aliances estratègiques amb socis externs de valor afegit. Unir-nos a Biocat a través del programa Design Health Barcelona ens enorgulleix i ens motiva, ja que es tracta evidentment d'un soci de gran valor estratègic per a nosaltres. La innovació és un pilar clau per Sanofi en totes les àrees de la nostra organització, per això confiem que aquest projecte ens empenyi a ser encara més pioners en la recerca de noves solucions que aportin valor als pacients. Ells són, en definitiva, el centre de tota la nostra activitat.”

d·HEALTH Barcelona és una iniciativa formativa pionera per a l'impuls de la innovació, en què necessitats reals de l'entorn hospitalari es convertiran en la base de noves tecnologies per millorar la qualitat de l'atenció als pacients. Inspirat en els prestigiosos programes Stanford Biodesign Fellowship i FutureMed (Singularity University), d·HEALTH Barcelona és el programa insígnia de Moebio, la nova aposta de Biocat per desenvolupar el talent emprenedor en el sector de la salut i les ciències de la vida.

d·HEALTH Barcelona, que tanca inscripcions aquest proper mes de juny i començarà a impartir-se al setembre, està dirigit a postgraduats amb estudis de medicina, biociències, enginyeria, economia o disseny que busquin un canvi professional o un impuls a les seves carreres a través del emprenedoria en el sector de la salut. Durant vuit mesos, els alumnes treballaran en equips multidisciplinaris de quatre persones en un procés que començarà amb la immersió en un hospital (Hospital Clínic, Hospital Sant Joan de Déu o Institut Guttmann) per detectar necessitats reals, continuarà amb el disseny i prototipat d'un nou producte o servei i conclourà amb la presentació davant inversors per finançar el projecte. Al llarg del procés, els alumnes adquiriran coneixements en medicina i en desenvolupament de negoci i capacitació en àrees com design thinking o lideratge creatiu a través d'una sèrie de classes i tallers impartits per més de 50 especialistes internacionals i nacionals.

El programa compta, per exemple, amb la col·laboració de Kaos Pilot (Dinamarca), un dels centres de formació d'emprenedors de referència internacional per la seva metodologia disruptiva, que s'encarregarà de les sessions sobre Creative Leadership. El seu director, Christer Windeløv-Lidzélius, és també membre del Consell Assessor de Moebio, del qual també formen part, entre altres, Anurag Mairal, director de Programes d'Intercanvi Global (Stanford), Hala Fadel, directora del MIT Enterprise Global, Lluís Torner, director de l'ICFO, John Collins (CIMIT); Yossi Bahagon (Health Services, qualitat); Menno Van Dijk (Thnk, The Amsterdam School of Creative Leadership); Neo Kok-Beng (Stanford Biodesign, Singapur) i Xavier Verdaguer (Imagine).

En les properes setmanes, Biocat participarà i explicarà les característiques del procés d'innovació en biodisseny i del programa d·HEALTH Barcelona a Biz Barcelona, Barcelona Design Week, Fórum Impulsa i el MIHealth Forum entre altres esdeveniments públics.

Nota: Si tens interès a assistir a aquestes xerrades o contactar amb algun dels esmentats en aquesta nota, posa't en contacte si us plau amb el gabinet de premsa de Biocat.

Biocat

Biocat és l'entitat que coordina i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques innovadores a Catalunya. La seva missió és dinamitzar tots els agents que actuen en aquest àmbit i les seves iniciatives estan destinades a configurar un entorn amb un sistema potent de recerca, una transferència activa de coneixement i un teixit empresarial emprenedor que esdevingui el motor econòmic del Catalunya i contribueixi al benestar de la societat. 

Sanofi

Sanofi, un líder global diversificat de la indústria de la salut, descobreix, desenvolupa i distribueix solucions terapèutiques que se centren en les necessitats dels pacients. Sanofi té forts nuclis en el camp de la salut amb set plataformes de creixement: solucions per a la diabetis, vacunes humanes, fàrmacs innovadors, salut del consumidor, mercats emergents, sanitat animal i el nou Genzyme. Sanofi cotitza a la borsa de París (EURONEXT: SAN) i en la de Nova York (NYSE: SNY).

Per a més informació:

Biocat:
Gabinet de premsa • press@moebio.org
Zuberoa Marcos • 686 575 178
Mònica López  • 657 985 544
www.moebio.org

També ens pots seguir a: Blog, Twitter, Facebook i LinkedIn

Sanofi:
Gabinet de premsa: ES-Comunicacion@sanofi.com
Alex Pérez • alex.perezalvarez@sanofi.com • 607 662 651