Esteu aquí

Nota de premsa

Ulleres intel·ligents, exoesquelets ‘low cost’ i dispositius anti estrès, entre els projectes seleccionats pel programa d’acceleració CRAASH Barcelona

 • 6 projectes catalans i 2 internacionals,  escollit entre 35 candidats de 6 països
 • Els 8 equips seran entrenats per comercialitzar  les seves tecnologies en un període d’entre 3 i 5 anys i buscaran inversors a Boston
 • Biocat impulsa la iniciativa amb CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món, i EIT Health, el principal consorci de salut europeu
 • Els equips escollits i els mentors de CIMIT estaran a Barcelona els propers 16 i 17 d’abril per iniciar el programa (possibilitat de concertar entrevistes)
10.04.2018

 

Barcelona, 10 d’abril de 2018.- Sis projectes catalans i dos internacionals han estat seleccionats per participar al programa d’acceleració CRAASH Barcelona, organitzat per Biocat amb CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món, amb la col·laboració d’EIT Health, el principal consorci de salut europeu. Un total de 35 projectes van presentar la seva sol·licitud per participar al programa, dirigit a projectes europeus de healthtech. El 70% procedia de Catalunya i el 30% de la resta d’Europa. Els vuit projectes seleccionats (sis dels quals són catalans) que participaran a CRAASH Barcelona són: 

 • Biel Smartgaze: Projecte de la startup Biel Glasses per desenvolupar unes ulleres electròniques que utilitzen visió per computador i realitat virtual per millorar la percepció visual de persones amb baixa visió, millorant la seva autonomia.
 • ABLE (Assistive Biorobotic Low-cost Exoskeleton): Projecte del Laboratori d'Enginyeria Biomecànica (BIOMEC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en col·laboració amb l’Institut Guttmann per desenvolupar un exosquelet robòtic lleuger i de baix cost per ajudar a caminar a pacients amb lesió medul·lar.
 • Funny Friends: Projecte de Vecmedical i l’Hospital Sant Joan de Déu per desenvolupar un sistema de rehabilitació respiratòria que permeti als nens jugar mentre fan els exercicis, obtenint dades per a la monitorització online i una millora de l’adherència al tractament.
 • DeepStroke: Projecte de la startup Methinks per millorar la precisió i reduir el temps de diagnòstic i tractament de pacients amb ictus automatitzant l’anàlisi de la seva neuroimatge mitjançant tècniques de deep learning.
 • QuantEmTool: Projecte de la startup portuguesa B2Quant que ofereix un servei de software per automatitzar l’anàlisi d’imatges mèdiques quantificant els biomarcadors relevants en el seguiment de malalties neurològiques.
 • ReMemory: Projecte impulsat pel Consorci Sanitari de Terrassa per desenvolupar un programa d’entrenament cognitiu per a persones amb deteriorament cognitiu lleu, basat en el registre de la vida diària (lifelogging) mitjançant la captura d’imatges amb una càmera portàtil.
 • iBreve: Projecte de l’empresa irlandesa del mateix nom per desenvolupar un dispositiu wearable que millora la resistència a l’estrès analitzant els patrons de respiració de l’usuari mitjançant machine learning.
 • Test d’elastasa pancreàtica no invasiu per al diagnòstic d’insuficiència pancreàtica: Projecte de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Hospital Universitari Parc Taulí per millorar la qualitat de vida dels pacients amb insuficiència pancreàtica, millorant la sensibilitat i la comoditat de les actuals eines diagnòstiques.

 

Primera parada: Barcelona

CRAASH Barcelona entrenarà els vuit equips seleccionats perquè comercialitzin les seves tecnologies en un període d’entre 3 i 5 anys. Els alumnes estaran guiats per mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent. 

CRAASH Barcelona és un programa intensiu de 12 setmanes repartides en 3 fases. La primera fase (d’abril al juny) servirà als equips per validar si la seva tecnologia pot resoldre una necessitat real i encaixa en el mercat. Els equips treballaran amb els experts del CIMIT, primer de forma presencial en una trobada a Barcelona i després amb trobades virtuals.

Els equips i els mentors estaran a Barcelona els dies 16 i 17 d’abril. Es poden concertar entrevistes prèvia petició. A més, el 17 d’abril a les 17:00 hores els mentors oferiran la xerrada “Being a successful healthcare entrepreneur: lessons from Boston to Barcelona”, oberta als periodistes prèvia confirmació.

 

De Barcelona a Europa i l’ecosistema de Boston

La segona fase de CRAASH Barcelona permetrà als equips validar el seu projecte a dos mercats europeus, França i Països Baixos, mitjançant visites presencials als ecosistemes de Medicen (Paris) i Yesdelft! (Delft) al juliol i setembre. Finalment, els equips podran fer networking i validar el seu projecte a l’ecosistema de Boston, un dels més importants del món en el sector salut. Tots els equips presentaran a l’octubre els seus projectes davant e l’ecosistema de Boston, i dos d’ells seran seleccionats per allargar la seva estada a la ciutat amb un programa d’immersió de tres setmanes.

CRAASH Barcelona forma part del programa de bootcamps d’EIT Healthel principal consorci de salut europeu.

 

Biocat i l’acceleració en salut

Segons l’Informe Biocat, cada setmana neix una nova empresa a la BioRegió de Catalunya, el sector català de les ciències de la vida i de la salut. Biocat és l'organització que impulsa la BioRegió i treballa per transformar la ciència i la tecnologia en creixement econòmic i impacte social. Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament de talent des de 2008. En 10 anys, Biocat ha invertit més d’11M €, distribuïts en 300 programes als quals han assistit més de 2.300 estudiants i professionals. Biocat ha accelerat amb èxit 96 projectes de ciències de la vida que han generat 300 nous llocs de treball.

El 2013, amb l'objectiu d'augmentar l'impacte d'aquestes activitats estratègiques, Biocat va llançar Moebio, iniciativa que reuneix diferents programes de formació per accelerar l'emprenedoria i la innovació en l'àmbit sanitari. Moebio és un dels programes d’acceleració pioners a Europa, segons rànquings com els de Digitalhealth.careers, Mobile World Capital o Tech EU. CRAASH Barcelona és un dels programes insígnia de Moebio, juntament amb d·Health Barcelona.

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

 

 Descarrega la nota de premsa 

 

Data de la convocatòria: 
10.04.2018