Esteu aquí

Nota de premsa

Una vintena de biotecnològiques i farmacèutiques catalanes participaran els propers tres dies a l’Euro-Biotech Forum 2009

29.06.2009

Biocat és el patrocinador local del congrés i responsable que per segon any consecutiu se celebri a Barcelona.

És un dels fòrums claus per establir aliances estratègiques entre farmacèutiques i biotecnològiques americanes i europees.

A partir d’avui i fins dimecres 1 de juliol, l’Hotel Arts de Barcelona acull l’Euro-Biotech Forum, que enguany arriba a la seva setzena edició reunint uns 300 delegats del sector biotecnològic i farmacèutic internacional. Biocat, organització que promou el sector a Catalunya, coordina la participació de fins a una vintena d’empreses catalanes en aquesta trobada per promoure el networking

L’Euro-Biotech Forum està considerat a nivell internacional com una de les trobades de més nivell i més eficients a l’hora de posar en contacte i obrir oportunitats de finançament a empreses europees i nord-americanes. De fet, el seu principal objectiu és proporcionar un aparador internacional que permeti a les empreses líders biotecnològiques i farmacèutiques poder presentar els seus negocis, mercats, llicències i projectes empresarials i posar les bases de futures aliances de col·laboració amb socis de referència a nivell mundial.

Que aquest congrés es faci de nou a Barcelona és una mostra del creixement i consolidació del sector biotecnològic i biomèdic català. Segons en Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat, “el negoci biotecnològic global està situant Barcelona com un dels pols de referència dins l’entorn europeu i, de fet, ens estem ja consolidant com a la principal porta d’entrada per al sector internacional. Aquí, i des de Biocat, treballem per promoure una major rellevància mundial del sector biotecnològic i biomèdic català, i cercar sinergies i possibles aliances entre la BioRegió i altres clústers internacionals”.

En aquest sentit, “congressos com l’Euro-Biotech Forum juguen un paper important i se sumen a les participacions en altres trobades de referència com la BIO, on aquest any va acudir una delegació catalana de 31 empreses i 14 institucions, o que el març de 2010 el BioEurope Spring vingui per primer cop a Barcelona. Tot això respon a l’objectiu d’internacionalització, de dotar al sector català de visibilitat internacional, posicionar-nos com a socis d’elecció i trobar col·laboradors de referència mundials”.

Biocat ha propiciat que aquest congrés, organitzat per l’empresa nord-americana Windhover, es faci per segon any consecutiu a Barcelona, després de 14 edicions a Paris.
 
Es multiplica la participació catalana

El consell avaluador de Windhover, pertanyent al grup Elsevier, selecciona les empreses amb les tecnologies i els productes que considera més interessants, la qual cosa confereix a la trobada un valor afegit, garantint als assistents que podran accedir a les companyies líders del sector. Assistint al congrés, les empreses tenen accés a fonts de finançament i socis de primer nivell.

Aquest any participen una vintena d’empreses catalanes, sis de les quals presentaran els seus negocis als assistents (la tarda del dia 30 i el matí del dia 1) a l’Hotel Arts, seu del Fòrum: Advancell, GP Pharm, Oryzon, Palau Pharma, Salvat Biotech i Almirall.

Entre els participants internacionals destaca la presència de Tony Scullion, vicepresident de Pfizer, Judith Hills, vicepresidenta de GlaxoSmithKline, Manfred Horst, director de licensing de Merck i inversors com Ken Macleod, de Paul Capital Healthcare o A. K. Gadicke,  de MPM Capital.

Recepció de gala

Biocat ofereix una recepció que tindrà lloc el dimarts 30 de juny a partir de les 19h al Museu d’Història de Catalunya (Terrassa superior del Palau de Mar). Aquest acte, que estarà presidit per en Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat, té per objectiu reunir els assistents a l’Euro-Biotech Forum i les empreses de la BioRegió, i oferir un marc de trobada informal entre el participants.

Per a més informació contactar amb:

Silvia Labé • Tel. +34 93 310 33 30 • Correu-e: slabe@biocat.cat