Esteu aquí

Notícia

26 empreses i institucions catalanes participen a la BIO San Diego 2014

La principal fira internacional de biotecnologia es farà a Califòrnia entre el 23 i el 26 de juny

AddToAny buttons: 
17.06.2014

Un total de 22 empreses i 4 institucions conformen la delegació catalana a la BIO San Diego 2014, la convenció biotecnològica més important del món, que s’organitza des de fa 20 anys. L’edició d’enguany tindrà lloc a San Diego (Califòrnia), entre el 23 i el 26 de juny, sota el lema Connect, Partner, Innovate.

Precisament, Califòrnia alberga un dels tres principals clústers de ciències de la vida dels Estats d’Units i un 28% del pipeline biotecnològic. L’activitat es concentra, sobretot, a les zones de San Diego i San Francisco, destacant en els àmbits dels productes biofarmacèutics, la biotecnologia industrial, els biocombustibles o els dispositius mèdics i de diagnòstic, entre d’altres.

L’envergadura de la BIO International Convention i el perfil dels participants garanteixen que les empreses i entitats de recerca que hi acudeixen hi trobaran múltiples oportunitats de negoci i col·laboració. Les xifres ho demostren: l’edició de 2013, celebrada a Chicago, va reunir més de 13.500 delegats de 62 països i 1.722 expositors, i s’hi van dur a terme 25.573 reunions de partnering, assolint el rècord respecte a les fires anteriors.

La BioRegió de Catalunya a la BIO 2014

La BioRegió de Catalunya disposarà d’un espai propi a la BIO 2014, dintre del pavelló espanyol, de 223 metres quadrats. S’hi ubicaran altres bioregions, com les d’Andalusia i el País Basc.

A més de 22 empreses catalanes, també hi participaran 4 institucions: ACCIÓ, l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa; l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB); el Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i Biocat, encarregada de coordinar la delegació catalana a la BIO per vuitè any consecutiu.

6 empreses catalanes amb estand propi

Del total d’empreses que participaran a la BIO 2014 dintre de la delegació catalana, 6 disposaran d’estand propi amb una ubicació privilegiada. Una d’elles és la biotecnològica Oryzon Genomics, basada en l’epigenètica. A més de disposar d’estand propi, el conseller delegat d’Oryzon, Carlos Buesa, participarà al seminari sobre finançament en el camp de la biotecnologia, que organitza l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX) i que tindrà lloc el diumenge 22 de juny, abans de la inauguració oficial de la BIO 2014. I el dijous 26, Buesa serà el ponent d’una sessió sobre la cooperació entre els sectors públic i privat en l’àmbit de la biotecnologia a l’Estat Espanyol.

També tindran estand propi empreses com BioibericaSpecific Pig i Plasmia Biotech, que pretenen obrir noves oportunitats de negoci i establir noves col·laboracions. Laboratorios Salvat participa a la BIO des de l’any 2007 i a l’edició d’enguany, el seu objectiu principal és buscar socis comercials per a un producte de pediatria que estan desenvolupant per als Estats Units. Una altra empresa catalana amb estand propi serà Bcn Peptides, dedicada a la fabricació de pèptids bioactius per a aplicacions farmacèutiques i veterinàries.

Eines de partnering per als participants

Com en passades edicions, totes les empreses i entitats participants a la BIO podran concertar reunions de partnering one-to-one amb els assistents a la convenció. Del total d’empreses que conformen la delegació catalana, 16 hi participaran amb aquesta modalitat, posada en marxa, per primer cop, per Biocat i l’ICEX. Aquesta entrada, més econòmica que l’adquirida a través de la mateixa fira, fixa les reunions de partnering als pavellons expositors, en comptes de al Business Forum, un espai que complementa la zona d’exposició.

A la Bio d'enguany, les companyies BioIngeniumReadyCell i Anaxomics volen potenciar la seva internacionalització. Per altra banda, també parciparan a la BIO 2014 empreses que cerquen partners i inversors, com són CebiotexGP Pharm i Sagetis BiotechA la BIO 2014, també hi serà present Medtep, un cas d’èxit empresarial en l’àmbit de l’e-salut. Dintre de les farmacèutiques que acudiran a San Diego dintre de la delegació catalana es troben Mitelos BioscienceGebro Pharma i Iproteos. Aquestes empreses acudiran a la BIO amb la intenció de donar a conèixer els seus nous productes o de comercialitzar la tecnologia desenvolupada per l'empresa. 

Finalment, en l’àmbit de les consultores en biotecnologia, la BIO d’enguany comptarà amb la presència d’Spherium Biomed i Oficina Ponti, que veuen la convenció com “una molt bona oportunitat per establir col·laboracions amb empreses internacionals i oferir la gestió a Europa de les seves carteres de patents”. Tanquen la delegació catalana a la convenció BionureFerrer in Code,  Ability Pharmaceuticals i Hexascreen.

Complementàriament als integrants de la delegació, altres empreses catalanes que participaran a la BIO San Diego 2014 són Intelligent Pharma, Lacer, Caixa Capital Risc, Almirall i Grifols. En total, seran més d’una setantena els professionals de la BioRegió que viatjaran a la fira.

 

Per més informació podeu llegir la nota de premsa o el catàleg de la delegació.

Tota la informació de Catalunya a la BIO 2014 a http://www.biocat.cat/bio2014

Pots seguir la convenció a Twitter @biocat_cat o @BIO_Convention amb l'etiqueta #BIO2014.

          

BIO 2013 a Chicago

Contingut relacionat: 
Categories: