Esteu aquí

Notícia

42 biotecnològiques catalanes seran a la BIO Washington 2011

La principal convenció mundial del sector biotecnològic se celebrarà aquest any, del 27 al 30 de juny, a Washington DC (Estats Units).

AddToAny buttons: 
16.03.2011

La principal convenció mundial del sector biotecnològic se celebrarà aquest any, del 27 al 30 de juny, a Washington DC, la capital dels Estats Units, i també un dels nuclis en ciències de la vida que més ha crescut en aquest país en els darrers anys.

Les oportunitats que ofereix la localització d’aquesta propera edició de la BIO (Biotechnology Industry Organization) són tant de l’àmbit pròpiament biotec i farma com del polític. La zona de Washington (el Greater Washington, que inclou àrees dels estats de Virgínia i Maryland) destaca per tenir un dels nivells més alts de finançament de capital risc dels Estats Units i un important creixement pel que fa a empreses biotecnològiques. En gran mesura això es deu als ajuts específics per a start-up, una immillorable base d’R+D i disposar del nivell més alt de finançament acadèmic dels Estats Units, segons dades de la National Science Foundation (2008). Per exemple, Virgínia té vora 200 empreses relacionades amb el sector, de les quals unes 90 són biotecs.

Així doncs, la BIO visita aquest any un dels centres més interessants dels Estats Units per a la presa de decisions en ciències de la vida. Sense anar més lluny, és la seu de la National Science Foundation, l’International Life Sciences Institute, la National Academy of Sciences i la Georgetown University.

Les 42 empreses (27 amb estand) i les 17 institucions de recerca que formaran part de la delegació catalana ocuparan, com és habitual a les convencions BIO, el pavelló de la BioRegió de Catalunya, que, de nou, representa el 50% de tot l’Estat espanyol. Les empreses catalanes que han confirmat la seva presència són principalment biotecnològiques, tot i que també n’hi ha de farmacèutiques, de tecnologies mèdiques i de suport al sector. L’objectiu comú és clar: estar al principal aparador internacional biotec i farma. I el fet de fer-ho en una acció coordinada per les diferents institucions impulsores –ICEX, Genoma España i Biocat–, fa que la participació sigui molt atractiva econòmicament i també en organització.

Empreses amb estand:

Institucions:

Empreses sense estand:

Potenciant el partnering

Aquest any, i seguint els resultats de les enquestes de satisfacció d’anys anteriors, les entitats promotores del pavelló estatal potenciaran amb finançament la participació de les empreses al Business Forum, l’espai de partnering clau per treure el màxim rendiment de la presència a la BIO.

Biocat també té previst promoure la participació catalana amb accions dirigides a empreses i entitats locals, delegacions internacionals i investigadors catalans expatriats a la zona, amb la finalitat d’impulsar la competitivitat, enfortir els lligams internacionals i atraure talent per al sector, aquest cop en un dels principals focus de negoci mundial.

 

Enllaços d’interès:

 

Imatge del Business Forum Partnering a l'última edició de la BIO - Foto: © BIO.

Contingut relacionat: 
Categories: