Esteu aquí

Notícia

La 4a Edició del Fòrum d’Inversió e-Health es va dedicar a la presa de decisions clíniques

La 4a edició de Fòrum d’Invesió e-Health que va tenir lloc en el marc del Health Revolution Congress va permetre conèixer les tecnologies més capdavanteres, les noves tendències i les solucions del futur a través de diversos panells, keynotes, entrevistes i pitches de la mà dels experts del sector

AddToAny buttons: 
23.05.2023

Els sistemes de suport en les decisions clíniques son sistemes informàtics dissenyats per col·laborar en temps real en la presa de decisions mèdiques per pacients individuals. La recent aparició de les dades clíniques a gran escala, les noves tecnologies per el seu processament i l’evolució de la informàtica/computació estan sent determinants pels desenvolupament d’aquestes eines.

Amb el focus posat en aquests suports es va celebrar el Fòrum d’inversió e-Health co-organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), ESADE BAN, Biocat, Barcelona Activa, EIT Health i Barcelona Health Hub (BHH), dins el marc del Health Revolution Congress, la cimera europea més gran sobre digital health, punt de trobada d'startups sector i empreses internacionals. 

Desprès de l'acte de benvinguda per part de les entitats col·laboradores, durant el qual el director general de Biocat, Robert Fabregat, va posar de relleu com n’és d’important la inversió i la innovació per seguir creixent i tenir un ecosistema fort i referent en el sector, va tenir lloc la taula rodona amb professionals de diferents sectors de la la BioRegió. Sota el títol  ‘Importància de les eines de suport a la decisió mèdica per la millora de la pràctica clínica i com s’estan integrant en el flux dels hospitals‘, Julianna Ribera, Directora Mèdica d’Amalfi, Pablo Nieto, director DG Health Ventures, Pau Rodriguez, CEO de Methinks i Carme Pratdepàdua i Bufill, responsable de l’Oficina mHealth cat TIC Salut, van parlar sobre el valor d’aquestes eines per la millora de la pràctica clínica i com s’estan integrant en la dinàmica i els protocols dels hospitals. Al llarg de les seves intervencions van recalcar la importància d’invertir en atenció primària, d’empoderar els pacients i de tenir eines per agilitzar les gestions. 
 


Benvinguda de les entitats col·laboradores al Forum d’inversió e-Health
 

Les empreses seleccionades van poder presentar les seves solucions digitals basades en software, algoritmes i plataformes enfocades a ajudar els professionals clínics a prendre decisions en el diagnòstic, tractament, pronòstic i previsió de condicions mediques i malalties:

 • Dive Medical: ofereix una tecnologia que permet l’exploració automàtica, ràpida i precisa de la funció visual, inclús en pacients no verbals, per obtenir dades més objectives que permetin prendre millors decisions mediques.
   
 • Doctomatic: proposa una eina de monitorització remota, enfocada a reduir els costos d’atenció a pacients crònics, millorant la seva qualitat de vida i facilitant la tasca dels professionals de la salut.
   
 • L&M Data Science: ofereix una tecnologia de avantguarda proporciona dades d’imatge precises i exactes que són fonamentals per l’èxit dels programes de desenvolupament de fàrmacs pre-clínics.
   
 • Nootric: ofereix un programa personalitzat de nutrició basat en tècniques cognitiva-conductuals per ajudar a comprendre el comportament alimentari i desenvolupar habilitats per canviar de manera efectiva.
   
 • Panel Health: han desenvolupat un bot conversacional empàtic per connectar amb éssers humans, combinat amb un model de Processament de Llenguatge Natural (PLN) que analitza RWD per brindar mètriques, insights i benchmarks d’alt valor.
   
 • Smart Circuit: ha desenvolupat la plataforma digital PreHab, que ofereix un programa pre-operatiu preventiu i personalitzat per millorar els resultats de les intervencions i reduir les complicacions post-operatòries.
   
 • Tensor Medical: han desenvolupat una plataforma de software que millora de forma significativa l’avaluació de la resposta terapèutica dels pacients amb Esclerosi Múltiple, optimitzant el seu maneig clínic i incrementant la seva qualitat de vida.