Esteu aquí

Notícia

Ability Pharmaceuticals comença l’assaig en fase I/Ib del seu inhibidor dual per a càncer de pulmó i de pàncrees

L’assaig es durà a terme per primera vegada en humans a l’Hospital Clínic de Barcelona

AddToAny buttons: 
13.02.2014

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha aprovat que s’iniciï l’assaig clínic en fase I/Ib d’un medicament de l’empresa Ability Pharmaceuticals en pacients amb càncer avançat de pulmó o de pàncrees. L’assaig del fàrmac ABTL0812 es provarà per primer cop en humans a l’Hospital Clínic de Barcelona.

L’ABTL0812 és un medicament oral diari que evita la proliferació de cèl·lules tumorals. Ho aconsegueix a través d’un nou mecanisme que inhibeix les rutes de senyalització mTORC1 i mTORC2, necessàries per a l’enzim que permet la síntesi de l’ADN. El resultat és la mort per autofàgia de les cèl·lules cancerígenes, i també la reducció de les probabilitats de desenvolupar resistència als tractaments. El fàrmac ha demostrat una gran eficàcia en assajos preclínics, així com alts nivells de seguretat.

A Catalunya, el càncer de pulmó és el segon més freqüent entre els homes i el quart entre les dones. L’any 2012 va provocar la mort de 1,59 milions de persones arreu del món segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El càncer de pàncrees és, a Catalunya, el setè més mortal en homes i el quart en dones.

La biotecnològica Ability Pharmaceuticals, abans anomenada AB Therapeutics, és una empresa catalana de recerca i desenvolupament de fàrmacs fundada l’any 2009. Filial independent d’AB-Biotics, Ability Pharmaceuticals té la seu al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (PRUAB).

Més informació a la nota de premsa d’Ability Pharmaceuticals.

Carles Domènech, conseller delegat d'Ability Pharmaceuticals al Campus de la UAB. Foto: © Ability Pharmaceuticals

Contingut relacionat: