Esteu aquí

Notícia

Antoni Andreu és nomenat nou director de l’Institut de Salut Carlos III

L’investigador català substitueix Joaquín Arenas en la direcció de l’organisme públic que impulsa i finança la recerca biomèdica d’excel·lència a l’Estat espanyol.

AddToAny buttons: 
25.03.2013

Redacció

El Dr. Antoni Andreu Périz és el nou director de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), després de l’acord pres al Consell de Ministres i d’haver-lo proposat el seu antecessor Joaquín Arenas, que deixa el càrrec per motius personals. Fins ara, Andreu ocupava la posició de subdirector general d’Avaluació i Foment de la Investigació en aquest mateix centre adscrit al Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Nascut l’any 1960 a Barcelona, Andreu és doctor en Medicina especialitzat en Bioquímica Clínica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Abans d’incorporar-se a l’Institut de Salut Carlos III, va desenvolupar la seva carrera científica al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) de Barcelona, on va ser responsable del Laboratori de Genètica de Malalties Neuromusculars, coordinador d’Investigació en Neurociències, director del Programa de Medicina Molecular i cap clínic del Servei de Bioquímica. El 1998, i durant tres anys, va investigar la genètica de les malalties mitocondrials a la prestigiosa Universitat de Columbia a Nova York. La col·laboració amb l’Institut de Salut Carlos III es va iniciar el 2002.

Durant aquests anys, Antoni Andreu ha rebut vuit premis per la seva activitat investigadora en el camp de la genètica clínica, i ha signat com a autor 147 publicacions relacionades amb les malalties neuromusculars.

Cal remarcar que ha compaginat la trajectòria clínica amb la gestió de la recerca en la qual, entre altres tasques, ha estat ponent a la Comissió de Seguiment del VI Pla Nacional d’R+D+I en l’àmbit de les ciències de la vida.

Antoni Andreu era, fins ara, subdirector general d’Avaluació i Foment de la Investigació del mateix centre - Foto: © ISCIII.

Contingut relacionat: