Esteu aquí

Notícia

AseBio i Biocat presenten a Barcelona BIOSPAIN 2023 davant més de 200 persones del sector

El dimarts 17 de gener s'ha celebrat en el Parc Científic de Barcelona (PCB) la presentació oficial de la trobada biotecnològica que pretén reunir més de 1.500 professionals del sector de tot el món, entre el 26 i 28 de setembre, a Barcelona.

AddToAny buttons: 
17.01.2023

L'Associació Espanyola de Bioempresas (AseBio) i Biocat han presentat aquest dimarts BIOSPAIN 2023 al Parc Científic de Barcelona (PCB), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona. La trobada ha estat el tret de sortida d'un congrés que pretén reunir a Barcelona a més de 1.500 professionals del sector biotecnològic de tot el món, entre el 26 i 28 de setembre.

Durant l'acte de benvinguda, Albert Castellanos, secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Generalitat de Catalunya ha assegurat que “la celebració d'esdeveniments com BIOSPAIN a Barcelona posen de manifest per què ens hem consolidat com un dels grans motors del sector biotecnològic a Europa. L'edició d'enguany serà altament estratègica per a impulsar un sector clau per a la nostra economia i la societat, que vertebra gran part de la innovació i el desenvolupament tecnològic del nostre país i que és un gran pont de connexió entre l'àmbit de la recerca i el teixit empresarial”.

Per la seva banda, Fèlix Ortega, director general de Barcelona Activa, Ajuntament de Barcelona ha destacat que, "un sector com el de ciències de la vida i la salut (i especialment la biofarma o la 'biotech') és dels que més inversió capten, però sobretot dels que més inversió dedica a R+D a nivell europeu. Algunes d'aquestes empreses capdavanteres formen part del nostre teixit industrial, fomentant ocupació de qualitat i les administracions -també les locals- hem d'acompanyar el creixement d'aquest sector amb polítiques de suport efectives. I l'Ajuntament de Barcelona està plenament compromès amb la innovació tecnològica i científica, amb la innovació en salut i sostenibilitat".

Ana Polanco, presidenta d'AseBio, ha augurat que, davant l'actual context de crisi i incertesa, la biotecnologia “porta i portarà progrés. BIOSPAIN 2023 serà un aparador d'això i un moment clau per a impulsar el treball d'un sector estratègic per a la construcció d'un nou model econòmic més sostenible i resilient.” Per això, Polanco ha considerat que aquesta edició serà “com cap altra” i que hi ha una urgent necessitat de “compromís amb la ciència i innovació de les empreses biotecnològiques”.

BIOSPAIN 2023 torna a Barcelona 20 anys després. I ho fa en un moment en el qual, com reflecteix l'Informe AseBio 2021, Barcelona i Catalunya lideren els rànquings internacionals en número de startups, publicacions científiques o assajos clínics, entre altres, a més de comptar amb reconeguts centres de recerca i hospitals. També, segons aquest document, el territori aglutina el 45% de la facturació total del sector a Espanya.

En aquest sentit, Robert Fabregat, director general de Biocat, ha traslladat que “les startups i scaleups biotecnològiques establertes a Catalunya han tornat a destacar en 2022 com un dels segments més atractius per al capital de risc i han batut rècords d'inversió enguany”. A més, ha avançat un tancament d'any 2022 “extraordinari i per sobre de les expectatives tenint en compte el context internacional” quant a operacions i inversions.

En l'esdeveniment també han participat Paula Olazábal, partner i D&I Officer de Ysios Capital; Laura Soucek, CEO de Peptomyc i Richard Borreani, director d'Assumptes Públics i Sostenibilitat de Bayer Hispània, en una taula rodona moderada per Ion Arocena, director general d'AseBio. En aquest espai, els participants han assenyalat la importància que té BIOSPAIN, així com les bones expectatives que alberguen respecte a la celebració d'aquesta nova edició de 2023.

BIOSPAIN: oportunitat de negoci

BIOSPAIN és un dels esdeveniments líders del sector a nivell europeu. Reuneix més de 850 entitats innovadores que treballen en els àmbits de la salut, l'agroalimentació sostenible i la transformació industrial per a trobar solucions contra el canvi climàtic. En edicions anteriors, han assistit més de 1.500 professionals de 30 països diferents, comptant l'esdeveniment amb més de 200 expositors i més de 50 inversors nacionals i internacionals. Tot això, sumat a l'enclavament estratègic que és Barcelona, amb una gran capacitat d'atracció per a empreses internacionals, afavorirà noves oportunitats de negoci en el sector, ajudant a les companyies participants o que estiguin en procés de creació, a explorar noves vies de negoci, tal com ho han confirmat els ponents de la jornada.

 

Recupera la sessió

Contingut relacionat: