Esteu aquí

Notícia

AstraZeneca comercialitzarà i desenvoluparà els productes de recerca respiratòria d’Almirall

La farmacèutica catalana pot arribar a rebre 2.095 milions de dòlars gràcies a aquest acord

AddToAny buttons: 
26.08.2014

El passat 30 de Juliol, Almirall va arribar a un acord amb la britànica AstraZeneca per transferir-li els drets del seu negoci respiratori. L'operació ja ha suposat un pagament inicial de 875 milions de dòlars, i s’estima que l’acord podria arribar a aportar a Almirall més de 2.095 milions de dòlars.

Un cop es completi la transacció, que s’espera finalitzi a finals de 2014, AstraZeneca serà la propietària dels drets de desenvolupament i comercialització del productes respiratoris existents d’Almirall. S'espera que aquest acord beneficii a la farmacèutica catalana, que ha presentat recentment els seus resultats pel primer semestre de l’any, temps en el què ha guanyat 19,1 milions d’euros, un 8,5% més que el mateix període de l’any passat.

Almirall i AstraZeneca preveuen que, subjecte a la consulta local i la legislació, un nombre significatiu d'empleats dedicats a l'activitat respiratòria, incloent empleats d’Almirall Sofotec, es traslladaran a AstraZeneca.

Per Almirall, aquest acord és una gran oportunitat que proveirà a la farmacèutica barcelonina de nous recursos per poder moure’s a l’àrea d’especialitats, particularment a l’àmbit de la dermatologia. “Aquest acord ens permet millorar el desenvolupament dels nostres actius i expertesa en respiratori amb AstraZeneca, una empresa experimentada en aquesta area terapèutica. A més, ens permet equilibrar millor les despeses, riscos i retorns del negoci respiratori. La R+D continuarà sent un element clau del negoci d'Almirall i esperem que ajudi de manera significativa al creixement a llarg termini”, ha explicat Jorge Gallardo, president d’Almirall.

Els medicaments en l’area terapèutica respiratòria representen un 30% de les vendes d’Almirall, per davant de la dermatologia, que representa un 27%. Però competir en el camp respiratori és difícil, es necessiten grans assajos clínics i una gran inversió en màrqueting. En comptes d’això, Almirall se centrarà en la dermatologia i, segons apunta Reuters, es probable que busqui petites adquisicions i acords de llicència per construir aquest negoci.

Cal destacar que l’acord inclou també la comercialització per part d’AstraZeneca del nou fàrmac d’Almirall, Eklira®, contra la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC). Les vendes d’aquest medicament ajudaran a les finances de la biofarmacèutica britànica, que es troba actualment lluitant amb una onada de venciments de patents dels seus propis medicaments de gran èxit.

Més informació a la nota de premsa d'Almirall.

Centre de R+D d'Almirall a Sant Feliu (Barcelona). - Foto: © Almirall

Contingut relacionat: 
Categories: