Esteu aquí

Notícia

Avui es constitueix el nou Consorci BioPol a l’Hospitalet de Llobregat

AddToAny buttons: 
20.11.2008

Potenciar l’àrea científica, la transferència de coneixements i la recerca biomèdica a Catalunya. Aquests són els objectius del nou consorci de BioPol, que es constitueix aquesta tarda a l’Hospitalet de Llobregat i que servirà de base per a la creació de noves empreses i per atraure altres companyies del sector farmacèutic i biotecnològic de fora de Catalunya.

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, presideixen l’acte, que tindrà lloc a l’edifici modular BioPol de l’Hospital Universitari de Bellvitge. a les 17’00h. Ho faran acompanyats per la consellera de Salut, Marina Geli, l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, el rector en funcions de la Universitat de Barcelona, Josep Samitier, la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells.

ImpulsatFormat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Universitat de Barcelona i Biocat (BioRegió de Catalunya), la missió de BioPol consistirà a fomentar les activitats productores de coneixement, la generació de riquesa a través de la col•laboració amb empreses consolidades i també la creació de noves empreses. Accions que revertiran directament en la salut i el benestar dels ciutadans.

Amb el projecte BioPol es pretén de constituir un clúster d’institucions sanitàries, centres de recerca i empreses del sector de les ciències de la vida i de la salut, format per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), l’Hospital de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), el Campus de la Universitat de Barcelona (UB) i el futur Parc Científic de la Salut BioPol.

En aquest sentit, l’activitat del futur Parc CientíficParc se centrarà en la recerca biomèdica bàsica i clínica en àrees de la biomedicina, la bioenginyeria i la biotecnologia, constituint un entorn de creació de noves unitats mixtes de col•laboració entre ambdós pols: el públic i el privat.

BioPol inicia la seva trajectòria amb el projecte Barcino, basat en un robot que produeix pròtesis de materials biocompatibles per projecció tèrmica freda destinades al mercat biomèdic, i la cambra hipobàrica, que ha permès demostrar l’eficàcia de l’exposició intermitent a altitud simulada per estimular les respostes d’aclimatació de l’organisme humà a l’altura.

Contingut relacionat: