Esteu aquí

Notícia

Barcelona celebra el Transbio Emergence Forum 2014

Biocat és un dels 9 socis d'aquest projecte europeu, on també participen el Parc Científic Barcelona (PCB), CataloniaBio i el Parc de Recerca UAB (PRUAB)

AddToAny buttons: 
13.01.2014

Barcelona acollirà la segona edició del Transbio Emergence Forum els propers 9, 10 i 11 d’abril. Després de la trobada a Montpeller del 25 al 27 de setembre de 2013, es torna a celebrar aquesta reunió de partnering organitzada pel projecte Transbio per fomentar la col·laboració científica i empresarial i els parteneriats públic-privats relacionats amb la salut humana i la innovació agroalimentària.

L’objectiu del fòrum és clar: posar en contacte investigadors, empreses i plataformes tecnològiques de l’Estat espanyol, França i Portugal per impulsar projectes de col·laboració transnacional dins del camp de la biotecnologia i la salut. S’espera que assisteixin a la reunió entre 150 i 200 persones, més de les 100 que es van congregar a Montpeller.

La trobada girarà al voltant de dos eixos temàtics. D’una banda es parlarà de salut humana, en concret de Salut, envelliment i malaltia i d’e-Health. A partir d’aquestes guies, es podrà aprofundir en qüestions com ara la prevenció, els biomarcadors o la representació digital de dades de salut per millorar el diagnòstic i el tractament de malalties. L’altre eix del fòrum és la innovació agroalimentària, que es dividirà en Alimentació i salut i Innovació per millorar la productivitat i la sostenibilitat, dues temàtiques que donaran peu a parlar de millores en tractaments cardiovasculars, obesitat, innovació en la cadena alimentària global i optimització del tractament dels aliments.

La Universitat Paul Sabatier de Tolosa és el membre líder dins la trobada. Hi ha 9 socis beneficiaris, entre els quals es troba Biocat juntament amb la Universitat de Santiago de Compostela i el Centre Nacional de Recerca Científica d’Aquitània, entre d’altres. A més a més, 27 altres socis conformen l’extensa xarxa del fòrum al sud-oest europeu. De Catalunya hi participen el Parc Científic Barcelona (PCB), CataloniaBio i el Parc de Recerca UAB (PRUAB).

Lloc: Palau de Congressos • Fira de Barcelona (Av. Maria Cristina, Montjuïc) • Barcelona
Data: 9, 10 i 11 d’abril de 2014

 

Organitza:

       

Alguns dels representants del projecte al Fòrum de Montpeller

Contingut relacionat: