Esteu aquí

Notícia

Barcelona disposarà del laboratori més gran d’Espanya per a docència universitària de biotecnologia

IQS està construint aquesta instal·lació per formar als seus estudiants

AddToAny buttons: 
16.07.2014

IQS és troba en plena construcció del laboratori per a docència universitària en biotecnologia més gran d’Espanya. El laboratori s’està edificant per a la implementació del Grau en Biotecnologia posat en marxa en el curs 2013-1014 i la seva inauguració està prevista pel proper mes de setembre.

En el laboratori, 60 estudiants podran realitzar pràctiques de manera simultània. Això farà que cada alumne pugui destinar una mitjana de 3 hores diàries a les pràctiques de laboratori, d’acord amb el model pedagògic d'IQS d’aplicar l’après a l’aula.

"Moltes empreses químiques o farmacèutiques tradicionals -és a dir, que basen els seus processos al 100% en la química-, ja van incorporant processos de base biotecnològica o s'han reconvertit totalment per arribar a ser empreses biotecnològiques; el procés de canvi que ja està en marxa requereix la formació d'especialistes pensant en aquestes empreses", comenta el Dr. Regull, director general d'IQS. "Els nous estudis de bioenginyeria es dirigeixen a un sector molt dinàmic en el llançament de nous processos i productes, que faciliten la creació de noves activitats empresarials, basades en nou coneixement científic", conclou el Dr. Regull.

Les noves dependències disposaran d'instrumentació i equipament d’última generació, en part aportat per JP Selecta, empresa especialitzada en equips de laboratori. En total, un espai de més de 300m2 que facilitarà les pràctiques en els camps de la bioquímica, la biologia molecular, els cultius cel·lulars i els bioassaigs, els bioprocessos i la biotecnologia orientada a la salut. 

Més informació a la nota de premsa.

El nou laboratori se sumarà als més de 2.000 m2 de laboratoris de docència que ja té IQS per als seus estudis universitaris.

Contingut relacionat: 
Categories: