Esteu aquí

Notícia

Barcelona, iCapital d’Europa

La Ciutat Comtal ha estat reconeguda per la Comissió Europea com a “Capital Europea de la Innovació”

AddToAny buttons: 
13.03.2014

Barcelona ha estat guardonada amb el premi de Capital Europea de la Innovació per la seva tasca “introduint l’ús de les noves tecnologies i apropant la ciutat als seus habitants”. La Comissió Europea ha fet l’anunci oficial el dimarts 11 de març dins la Convenció de la Innovació (#EUIC2014) celebrada a Brussel·les.

El guardó ha reconegut l’ús de les noves tecnologies que s’ha fet a Barcelona per impulsar l’economia i el benestar dels ciutadans. S’ha valorat els projectes de dades obertes (open data); iniciatives de creixement sostenible enfocades a l’enllumenat intel·ligent, la mobilitat o l’energia residual; l’impuls d’aliances entre centres de recerca, universitats i socis públics i privats; i l’oferta flexible i continuada de serveis intel·ligents fent servir les TIC per promocionar la innovació a diferents zones de la ciutat.

Un panell d’experts ha escollit l’iCapital seguint criteris d’innovació, inspiració, integració i interactivitat d’entre les sis finalistes: Espoo (Finlàndia), Grenoble (França), Groningen (Països Baixos), Màlaga (Espanya) i París (França), a més de Barcelona.

Més informació sobre el premi iCapital de la Unió Europea al seu portal web o la nota de premsa.

Barcelona ha estat reconeguda com a Capital Europea de la Innovació, un premi atorgat per la Comissió Europea.

Contingut relacionat: