Esteu aquí

Notícia

Barcelona es prepara per al major congrés europeu de ‘partnering’ biotecnològic

Montserrat Vendrell: "BIO-Europe ens permetrà atreure la tecnologia i els coneixements associats a les empreses catalanes i la inversió estrangera"

AddToAny buttons: 
16.01.2013

Redacció

Més de 2.000 executius d’alt nivell i inversors del sector de les ciències de la vida d’arreu del món es reuniran a Barcelona de l’11 al 13 de març de 2013. El congrés BIO-Europe Spring, que ja es va celebrar a Barcelona el 2010, és el més important de tot Europa en partnering entre empreses biotecnològiques i biofarmacèutiques. El Comitè Amfitrió de l’edició 2013 el coordinen l’Ajuntament de Barcelona —a través de Barcelona Activa— i Biocat, i compta amb el suport d’altres entitats sectorials i d’empreses representatives de la BioRegió de Catalunya com Almirall, Amgen, Biokit, Reig Jofré, Ysios Capital i Cuatrecasas, Gonçalves Pereira.

BIO-Europe Spring facilitarà que empreses i inversors de fora de Catalunya coneguin les oportunitats i el potencial “que tenim aquí”, comenta la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell. També “ens permetrà atreure la tecnologia i els coneixements associats a les empreses catalanes i la inversió estrangera, a més de promoure el país com un centre de negocis internacional centrat en les ciències de la vida i la innovació”, diu Vendrell.

Carola Schropp, presidenta d’EBD Group, l’empresa que promou aquest congrés i sis més d’abast internacional, ha reconegut que han seleccionat Barcelona entre diverses ciutats europees perquè "Catalunya disposa de la infraestructura necessària per donar suport a un clúster dinàmic en ciències de la vida”. Schropp fa referència als nou parcs científics i tecnològics i 80 centres de recerca que treballen en ciències de la vida i a les més de 450 empreses del sector.

"El progrés biotecnològic ha esclatat a Catalunya, on tenim diverses empreses amb projectes de fase I i II que busquen partners”, explica Montserrat Vendrell. En l'última edició de BIO-Europe Spring a Amsterdam, s'hi van dur a terme 11.172 reunions one-to-one, un 21% més que el 2011.

Durant tres dies, el congrés oferirà un programa de conferències i workshops sobre els models de finançament alternatius, l’oncologia personalitzada, els tractaments innovadors per a la diabetis, les oportunitats entre biotecnològiques i farmacèutiques en el desenvolupament de fàrmacs amb cèl·lules mare, les formes d'externalitzar l'R+D, les principals ampliacions de capital durant el 2012, entre d'altres. L’empresa catalana Biokit, dedicada al diagnòstic clínic, participarà a la taula rodona Alzheimer's: How to fund late stage, large scale trials, el dia 11 de març de 13.30 h a 14.30 h.

També es faran més de 130 presentacions d’empreses, entre les quals n’hi ha deu de catalanes:

  • Almirall
  • Acellera
  • Chemotargets
  • ERA Biotech
  • Gebro Pharma
  • Insights in Life Sciences
  • Lykera Biotech
  • Palobiofarma
  • SOM Biotech
  • STAT-Diagnostica & Innovation

Inscripció abans del 18 de gener

El registre amb tarifa reduïda (1.790 euros) és fins al 18 de gener, i suposa un descompte de 200 euros per entrada. D’altra banda, les petites biotec, centres i grups de recerca de Catalunya tenen una tarifa especial de 990 euros. Pots consultar-ho a la secció “Inscripció” de la pàgina www.biocat.cat/BES2013.

Visites al sincrotró ALBA i als laboratoris Reig Jofré

El dia 10 de març, abans de començar el congrés, s’organitzen dues visites al sincrotró de llum ALBA-CELLS i a les instal·lacions científiques de Reig Jofré. La inscripció per participar-hi està oberta.

Data: de l’11 al 13 de març de 2013
Lloc: Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) • Rambla Prim, 1-17 (zona Fòrum) • Barcelona (mapa)

Comitè Amfitrió:

               

     

        

Patrocinadors:

               

        

El punt fort d'aquest congrés són les reunions 'one-to-one', que s'agenden abans a través d'un programari d'EBD Group.

Categories: