Esteu aquí

Notícia

Barcelona serà ‘co-location center’ del nou KIC de Salut de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia

El consorci InnoLife ha estat seleccionat per l’EIT com a ‘comunitat de coneixement i innovació’ en Vida Saludable i Envelliment Actiu

AddToAny buttons: 
10.12.2014

L’Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) va anunciar ahir que el consorci InnoLife ha guanyat la convocatòria EIT 2014 Salut per formar una comunitat de coneixement i innovació (KIC, de les seves sigles en anglès) de vida saludable i envelliment actiu. Biocat, que treballa en l'impuls d'aquesta candidatura des del 2008, és membre associat d’InnoLife i ha participat activament en la redacció i coordinació de la proposta.

InnoLife

InnoLife (@EIT_Health) és un consorci amb nodes a Barcelona, París (França), Londres (Regne Unit), Rotterdam (Benelux), Estocolm (Suècia/Dinamarca) i Heidelberg (Alemanya). Està format per més de 50 partners principals i 90 partners associats d’empreses líders del sector de les ciències de la vida, centres de recerca i universitats procedents de 14 països de la Unió Europea, entre els que es troben Ferrer (Espanya), l'Institut Nacional Francès de Salut i Recerca Mèdica (Inserm), i l’Imperial College (Regne Unit). La Dr. Ursula Redeker de Roche Diagnostics GmbH, el partner coordinador, ha declarat que “estem escantats d’haver guanyat la convocatòria EIT. El nostre objectiu és promoure l’emprenedoria i el desenvolupament de la innovació en salut i envelliment actiu, proporcionant a Europa noves oportunitats i recursos”. El consorci vol aconseguir això mitjançant el lliurament de productes i serveis que milloraran la qualitat de vida i contribuiran a la sostenibilitat dels sistemes de salut europeus. “Els nostres partners són companyies de gran reconeixement i excel·lència i les nostres activitats de recerca abarcaran tota Europa. El 2018 volem haver arribat a crear, entre d'altres, 70 start-up per any i haver tingut la participació anual d’un milió d’estudiants en els nostres programes formatius online", comenta Redeker.

Diferents entitats i empreses del sector empresarial –com Ferrer Internacional–, del sector de l'educació –la Universitat de Barcelona, l’IESE i la Universitat Politècnica de Madrid– i del sector de la recerca –l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) de la xarxa CERCA i l’Institut de Biomècanica de València– són els socis principals del node espanyol, que tindrà la seva oficina a Barcelona.

Biocat és una entitat associada al consorci InnoLife, igual que Telefònica, Linkcare, Leitat, la Fundació “la Caixa”, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), Biopolis, Pau Education, el Consorcio Hospitales de Madrid, GMV Soluciones Globales Internet, Inveniam Innovation, Other Side Mirror, Sedecal i PREMAP Seguridad y Salud.

Fins a 4 milions d’euros de l’EIT durant el primer any

Amb la finalitat de facilitar el creixement ràpid i continuat del KIC, l’EIT proporciona a cada consorci una concessió de fins a 4 milions d’euros per la posada en marxa del consorci. S’espera que el KIC sigui completament operacional poc després d’haver signat un Conveni Marc de Cooperació (Framework Partnership Agreement) amb l’EIT el 2015. “La nostra tasca és llençar ràpidament el KIC de Salut i Envelliment Actiu”, comenta Martin Kern, director interí de l’EIT.

L’EIT va anunciar també ahir que el consorci RawMatERS és el guanyador de l’EIT Raw Materials sobre explotació sostenible, extracció, processament, reciclatge i substitució de matèries primeres. A més, l’EIT llançarà el 2016 la convocatòria de propostes per el KIC Food4future (Alimentació per al futur), en la que Biocat també està treballant, per facilitar la participació de Catalunya dins d'un dels consorcis europeus que presentaran candidatura.

Josep Samitier, director de l'IBEC, i Montserrat Vendrell, directora de Biocat, dos dels impulsors del projecte. Foto: © PCB.

Contingut relacionat: 
Categories: