Esteu aquí

Notícia

Barcelona tornarà a acollir BIO-Europe Spring el 2013, la principal trobada europea de biotecnologia

26 empreses i entitats catalanes, el 57% de la representació espanyola, participen aquesta setmana a Amsterdam en el congrés BIO-Europe Spring 2012.

AddToAny buttons: 
20.03.2012

Redacció

Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, ha anunciat avui a Amsterdam, en el marc d'una trobada amb la delegació d’empreses catalanes i partners internacionals presents a BIO-Europe Spring 2012 (BES), que Barcelona tornarà a ser la seu d'aquest congrés en l'edició de 2013. Vendrell ha assegurat que “tornar a acollir una nova edició d’aquesta trobada europea  reafirma el lloc capdavanter que ha assolit Catalunya entre els bioclústers europeus, i la capacitat i potencial de les nostres empreses i entitats de recerca, que veiem reconegudes constantment en les interaccions amb els nostres partners internacionals”.

Després de l’èxit aconseguit en l’edició de 2010 —quan amb 1.788 delegats de 1.061 companyies Barcelona va obtenir la major participació de les celebrades fins aleshores—, l’empresa organitzadora del BES ha mostrat un especial interès en què la capital catalana repeteixi com a seu d'aquesta trobada.

L’Ajuntament de Barcelona i Biocat encapçalen el comitè organitzador local del BES, la principal trobada de partnering europea de biotecnologia, que  facilita  l’organització de reunions personalitzades one-to-one entre empreses per explorar oportunitats mútues de col·laboració. BIO-Europe Spring i BIO-Europe (a la tardor) són les conferències de partnering més multitudinàries i importants per a la indústria biotecnològica fora dels Estats Units. El BES atrau anualment els principals líders del sector biotecnològic i farmacèutic d'Europa (71%), Amèrica del Nord (20%) i països asiàtics (9%), representants de les societats de capital  risc d’arreu del món i de les empreses emergents més destacades per explorar les oportunitats de negoci, establir contactes i formar part de nous projectes.

La celebració del BES a Barcelona oferirà grans possibilitats d’apropar els socis tecnològics i de coneixement a les empreses catalanes i atreure inversió estrangera, a banda de promoure el país com a centre de negoci internacional capdavanter en ciències de la vida i en innovació.

Catalunya, a BIO-Europe Spring 2012

La sisena edició de BIO-Europe Spring se celebra del 19 al 21 de març de 2012 a Amsterdam, on la BioRegió de Catalunya participa amb la representació de 26 empreses i entitats (entre elles Biocat, que és Gold Sponsor d'aquesta edició i hi està present amb un estand a la zona d'exposició). La representació catalana suposa el 57% del total de l'Estat espanyol al BES 2012.

Des de dilluns, representants de prop de 1.300 empreses amb 2.160 delegats, un 20% més que el 2011, han pogut establir contactes amb possibles inversors, presentar els seus productes i conèixer les innovacions del sector de primera mà a través de l’ampli programa de conferències, workshops i diferents presentacions en paral·lel. Es preveu que fins demà, quan es tanca el BES, es portin a terme prop de 10.000 sessions de partnering que, com s’ha demostrat en les edicions anteriors, finalitzen en nombrosos acords de tipus comercial, financer i de recerca. Prèviament al congrés, els assistents han tingut l'opció d'utilitzar un programari on-line que facilita la cerca de socis potencials i que coordina l'agenda de reunions.

La BioRegió de Catalunya desperta un gran interès i aquesta expectativa s'ha fet palesa en els últims anys en els diferents escenaris internacionals de referència del sector. Una rellevància que també ve confirmada per les dades recollides a l’Informe Biocat 2011: Retrat d’un sector en moviment on s'analitzen les tendències de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques al món i a Catalunya.

Estand de Biocat a la zona d'exposició de BIO-Europe Spring 2012 a Amsterdam.

Categories: