Esteu aquí

Notícia

BIO-Europe Spring obrirà amb una sessió plenària sobre la convivència entre el capital risc i les farmacèutiques

Quatre experts d'empreses i entitats de Catalunya participaran en el programa de conferències del congrés, que es farà de l'11 al 13 de març a Barcelona.

AddToAny buttons: 
15.02.2013

Redacció

Falta menys d'un mes per a la celebració de BIO-Europe Spring a Barcelona, un congrés que espera reunir més de 2.000 executius d'alt nivell, inversors i responsables clau de l'àmbit de les ciències de la vida d'arreu del món. En el moment de publicar aquesta notícia, els organitzadors de l'esdeveniment (EBD Group) han confirmat que ja hi ha 1.709 delegats i 1.041 empreses registrades, una xifra que anirà augmentant fins al dia 7 de març quan es tancarà el registre on-line.

El Comitè Amfitrió d'aquesta setena edició el coordinen l’Ajuntament de Barcelona —a través de Barcelona Activa— i Biocat, i compta amb el suport d’altres entitats sectorials i d’empreses representatives de la BioRegió de Catalunya com Almirall, Amgen, Biokit, Reig Jofré, Ysios Capital i Cuatrecasas, Gonçalves Pereira.

Tot i que el punt fort d'aquesta trobada són les reunions de partnering (11.172 en l'edició 2012, un 21% més que el 2011), BIO-Europe Spring sempre ofereix un programa de conferències i debats sobre temes clau del sector i activitats per fomentar el networking entre els assistents. En aquesta edició hi ha una presència destacada d'empreses i entitats catalanes que participaran com a ponents en el programa oficial.

També es podrà visitar un espai d'exposició on hi haurà representades 63 entitats i empreses, cinc de Catalunya: Almirall (estand 26), Amgen (estand 23), Biocat (estand 25), Reig Jofré (estand 27) i Sermes CRO (estand 11). De la resta de l'Estat espanyol, la Fundación Pública Andaluza Progreso y Salud (estand 44) i IMG Pharma Biotech (estand 57).

Programa de conferències (11 de març)

El dilluns 11 de març, els Parallel Workshops, a les 9 h, tractaran sobre els models alternatius de finançament, amb Jöel Jean-Mairet, soci d'Ysios Capital Partners, juntament amb altres inversors internacionals; com reconèixer i evitar els errors que poden fer fracassar un acord; l'oncologia personalitzada i la propera generació de medicaments contra el càncer; la tendència en la innovació de tractaments per a la diabetis, amb Alec Mian, director general de Genmedica, i com tenir èxit en una prova de concepte.

L'acte de benvinguda, a les 10.45 h, anirà a càrrec de Carola Schropp, presidenta d'EBD Group; Sònia Recasens, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona (pendent confirmació); Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, i David Thomas, director de Recerca i Anàlisi de la Biotechnology Industry Organization (BIO).

Després, a les 11.15 h, es farà la sessió plenària Can't live with you, can't live without you: The VC and pharma relationship. "Hi ha una tendència creixent de la indústria farmacèutica d'associar-se a projectes innovadors en fases inicials i estar involucrada en el procés de creació de noves empreses o start-up oferint la seva experiència", ha dit Vaughn Kailian, director d'MPM Capital (EUA) i moderador de la sessió on hi intervindran Frances Heller, vicepresidenta sènior de Desenvolupament de Negoci de Bristol-Myers Squibb (EUA); Bernhard Kirschbaum, responsable de Recerca Global i Desenvolupament Inicial de Merck Serono (Alemanya); Ed Mathers, soci de NEA (EUA), i Denise Pollard-Knight, sòcia de Phase4 Ventures (Regne Unit). "Estem assumint el paper del capital risc? No ho crec", ha comentat Bernhard Kirschbaum, "diria que estem buscant noves formes per fomentar la innovació des de la base".

En els Parallel Panel Discussions, a les 13.30 h, es debatran diverses temàtiques relacionades amb l'R+D i el desenvolupament de negoci. En la taula rodona What will it take to bring an Alzheimer's drug to the market?, patrocinada per Biokit, hi explicarà la seva experiència José Luis Molinuevo Guix, neuròleg de l'Institut Català de Neurociències i l'Hospital Clínic de Barcelona, juntament amb altres experts internacionals.

El programa acull novament el fòrum Therapeutic Insight by Defined Health, a les 13.30 h, on un grup d'executius exposaran els desafiaments i les oportunitats de la indústria biofarmacèutica i biotecnològica entorn a una selecció de malalties i la connexió que tenen amb el desenvolupament de fàrmacs, el partnering i la comercialització. Les taules rodones d'aquest any reuniran líders en oncologia, antibiòtics, malalties orfes i malalties del sistema nerviós central com Marc Martinell, fundador i director general de Minoryx Therapeutics (finalista del premi BioEmprenedorXXI), en la sessió Therapeutic Insight: Orphan CNS diseases.

Presentacions d'empreses (11, 12 i 13 de març)

En total, més de 130 empreses faran una presentació de la seva activitat i pipeline davant el públic interessat: el dilluns 11 de març, les multinacionals farmacèutiques com Sanofi, Takeda, Bayer, Novartis, Johnson &Johnson... i el dimarts 12 i dimecres 13 de març arribarà el torn de les biofarmacèutiques i biotecnològiques, entre les quals n’hi ha deu de catalanes: Almirall, Acellera, Chemotargets, ERA Biotech, Gebro Pharma, Insights in Life Sciences, Lykera Biotech, Palobiofarma, SOM Biotech i STAT-Diagnostica & Innovation.

Visites al sincrotró ALBA i Reig Jofré (10 de març) 

Per al diumenge 10 de març, abans de l'inici del congrés, s'han organitzat dues visites gratuïtes al sincrotró de llum ALBA-CELLS i als laboratoris Reig Jofré, de 15 h a 19 h, on encara queden places lliures per participar. D'altra banda, a les 19 h es farà la Welcome Reception, a la Casa Llotja de Mar, on hi assistiran els delegats que s'hagin registrat a BIO-Europe Spring i els representants de les entitats del Comitè Amfitrió i patrocinadors.

Programa d'activitats paral·leles

A banda del programa oficial del congrés, s'organitzaran altres activitats d'interès en col·laboració de Biocat:

  • Aperitiu-networking amb una delegació d'empreses franceses, organitzat per Ubifrance (agència per al desenvolupament de negoci internacional), el dilluns 11 de març, a les 12.30 h, a l'estand de Biocat. Hi participaran més de 40 representants del sector de diferents regions de França. Cal confirmar l'assistència a eve.franchi@ubifrance.fr
  • 2nd Women in bio networking breakfast organitzat per Ysios Capital Partners, el dimarts 12 de març, a les 7.30 h, a l'Hotel Princess. Hi haurà una xerrada a càrrec de Frances Heller. Amb el suport d'LRM i NLO. Accés amb invitació.

Coincidint que Barcelona és la seu de BIO-Europe Spring, Biocat mantindrà diverses reunions amb socis internacionals dels projectes HealthTIES, un consorci format per quatre regions europees que vol impulsar la innovació en tecnologies mèdiques i acostar-la a les necessitats dels pacients, i ETTBio, un programa de cooperació entre set regions europees que treballa per identificar i intercanviar bones pràctiques sobre la transferència de tecnologia en biotecnologia amb l’objectiu final de millorar les polítiques regionals en aquest àmbit.

Cal mencionar que la mateixa setmana de celebració de BIO-Europe Barcelona acollirà una altra trobada internacional sobre teràpies cel·lulars i medicina regenerativa, l'Advanced Therapies Summit 2013, els dies 13 i 14 de març, de la mà de l'Alliance for Regenerative Medicine de Washington (EUA).

Registre (entrada)

Les petites biotec, centres i grups de recerca de Catalunya tenen una tarifa especial de 1.190 euros (l'estàndard és de 1.990 euros). Pots ampliar aquesta informació a la pàgina "Inscriu-te" de www.biocat.cat/BES2013

Data: de l’11 al 13 de març de 2013
Lloc: Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) • Rambla Prim, 1-17 (zona Fòrum) • Barcelona (mapa)

Tota la informació del congrés a www.biocat.cat/BES2013 i www.ebdgroup.com/bes

Pots seguir-nos a Twitter amb l'etiqueta #BES2013

Consultes:
Biocat
Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Tel. +34 93 310 33 69
events@biocat.cat

Comitè Amfitrió:

               

     

        

Patrocinadors:

               

        

Vaughn Kailian, director de l'empresa MPM Capital de San Francisco, moderarà la sessió plenària del BES 2013 - Foto: © EBD Group