Esteu aquí

Notícia

Biocat i el CRG, a l'Imperial College Business School de Londres

Els socis del projecte europeu ETTBio s'han reunit a la capital anglesa per començar a intercanviar experiències i ser més efectius a l'hora de convertir la recerca biotecnològica en empreses d'èxit.

AddToAny buttons: 
27.12.2012

Redacció

Els deu socis europeus del projecte ETTBio (Effective Technology Transfer in Biotechnology), entre els quals hi ha Biocat i el Centre de Regulació Genòmica (CRG) per part de Catalunya, es van reunir els dies 13 i 14 de desembre a l'Imperial College Business School de Londres per identificar les fortaleses i les debilitats en transferència de tecnologia de les bioregions participants (Catalunya, Flandes, Londres, Moràvia-Silèsia, Saxònia, sud d’Estònia i Varsòvia).

Durant els dos anys que durarà l'ETTBio, un dels projectes prioritaris del programa d’Innovació i Economia del Coneixement de la UE amb un pressupost de més de dos milions d'euros, es compartiran bones pràctiques en transferència de tecnologia de cada regió per "aprofitar el potencial comercial de la recerca biotecnològica”, tal com va comentar el professor Mike Wright, cap d'Innovació i Emprenedoria de l'Imperial College. El professor Wright va ser contundent dient que "hi ha grans possibilitats sempre i quan les universitats, les oficines de transferència de tecnologia (OTRI) i els emprenedors acadèmics reconeguin i facin front als reptes més enllà de la fase d'start-up”.

I les tres millors pràctiques “que cobreixin debilitats del nostre sistema, com per exemple, el finançament, les portarem a Catalunya per implementar-les”, explica Carlos Lurigados, director de Projectes de Biocat. “Tenim un soci potent en aquest sentit, on tenen més integrada la cultura de la transferència del coneixement i més accés al finançament, com és l'Imperial College Business School de Londres”, remarca Lurigados. De fet, al Regne Unit s'aprovarà un marc regulatori que reforci la transferència de tecnologia “i incorporarà indicadors d'aquest àmbit en l'avaluació dels investigadors”.

L'Imperial Innovations Group, d'OTRI a 'venture capital'

Durant l'estada, els socis del projecte ETTBio van visitar la incubadora de l'Imperial College de la mà del seu director, Graham Hewson. També van tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà l'Imperial Innovations Group, creada el 1986 com a OTRI de l'Imperial College i admesa a la borsa de Londres el 2006. Des de llavors, ha aixecat 200 milions de lliures per invertir i fer créixer negocis de l'àmbit de la salut basats en la recerca acadèmica d'excel·lència i innovadora. L'Imperial Innovations no només inverteix en la propietat intel·lectual de l'Imperial College, sinó que també ho fa per a les universitats de Cambridge i Oxford i la University College London (UCL).

Aquesta ha estat la segona visita dels socis d'ETTBio a regions europees de referència en transferència de tecnologia. La primera es va fer a la Universitat de Vrijei  —un dels socis del projecte— a Brussel·les els dies 11 i 12 d'octubre de 2012.

     

L'Imperial College de Londres és una de les universitats en ciències amb més prestigi mundial - Foto: Christian Richters.

Categories: