Esteu aquí

Notícia

Biocat i els socis europeus de bioXclusters preparen una missió empresarial a Boston

La delegació visitarà entitats de referència en medicina personalitzada i participarà en sessions d'assessorament a càrrec d'experts nord-americans, entre el 28 i 30 d'octubre.

AddToAny buttons: 
04.10.2013

Redacció

Biocat organitza una missió empresarial a Boston (Massachusetts, Estats Units), del 28 al 30 d'octubre de 2013, adreçada principalment a pimes i entitats de recerca que treballin en el camp de la medicina personalitzada.

És una missió amb un enfocament diferent ja que, a banda de visitar institucions i empreses de referència del principal clúster de les ciències de la vida dels Estats Units, es podrà participar en unes sessions d'assessorament amb experts nord-americans sobre temes clau per entrar i fer negocis en aquest mercat. També es podran conèixer de primera mà les acceleradores Healthbox i MassLander.

Les visites que s’han programat són al Massachusetts Biotechnology Council (MassBio), una associació que representa més de 600 empreses biotecnològiques i entitats d’aquest estat i amb la que Biocat té un acord de col·laboració; el Cambridge Innovation Center (CIC), una de les principals incubadores d’start-up a l’Estat; el Forest City Science and Technology Group i el Boston Children’s Hospital. Respecte les sessions amb experts, que es faran al Genzyme Center-Sanofi a Cambridge, es tractaran els següents temes:

  • Com he de presentar la meva empresa (pitch)?
  • Quin és el marc regulador dels EUA i l’estratègia a seguir en propietat intel·lectual?
  • Inversors i inversions, quines oportunitats hi ha als EUA per a pimes europees?

A més, les empreses i entitats de la delegació catalana podran mantenir reunions one-to-one amb els experts perquè els puguin donar feedback més específic en funció de les seves necessitats. Es comptarà amb la Dra. Karin Hollerbach, que va impartir una xerrada el dia 9 d'abril a Barcelona juntament amb empresaris catalans, i que oferirà el seu ampli coneixement i xarxa de contactes en diferents àmbits; Alexandra Suhas , directora general de Marie Landel & Associates; Jean-Marie Vallet , inversor i emprenedor i dos representants pendents de confirmar del Massachusetts Institute of Technology (MIT) i dels Instituts Nacionals de la Salut (NIH).

Vídeoentrevista a Karin Hollerbach

En aquesta missió, que es fa en el marc del projecte bioXclusters, la delegació catalana compartirà el viatge amb empreses de tres clústers europeus líders en biotecnologia i salut: Baviera (Alemanya), Piemont (Itàlia) i Roine-Alps (França). Els empresaris catalans que han viscut aquesta experiència anteriorment amb missions a la Xina o al Brasil l'han valorada molt positivament.

Les sessions d'assessorament i els desplaçaments de la delegació dins el país estan subvencionats per bioXclusters. Les despeses de viatge (avió anada i tornada), estada i dietes van càrrec de cada empresa.

Programa de la missió

Les empreses interessades cal que enviïn un correu electrònic el més aviat possible a:
Biocat
Àrea de Desenvolupament de Negoci
Mamen Martí (Responsable d'Internacionalització)
cmarti@biocat.cat
Tel. 93 310 33 89

Pots seguir-nos a Twitter @bioXclusters

Informació relacionada:

Consulta totes les notícies sobre el projecte bioXclusters.

Organitzen:

  

Albert Zamora, Josep Ribas, Karin Hollerbach, Lydia Cánovas i Bruce Thompson a la jornada de Biocat sobre els Estats Units.