Esteu aquí

Notícia

Biocat impulsa a Índia les relacions científiques i comercials entre Catalunya i Àsia

AddToAny buttons: 
07.02.2008

Avui dia 7 de febrer de 2008 s'ha donat el tret de sortida a la fira internacional de biotecnologia "BioAsia08", amb la presència del vicepresident d'Índia, Hamish Ansari, i del Primer Ministre d'Andra Pradesh, Y.S. Rajasekhara. Aquest darrer ha saludat al President de Biocat, Manel Balcells, i li ha agraït la presència de Biocat i de la delegació catalana que encapçala, i que formen també l'empresa Salvat Biotech, els parcs científics PCB i PRBB i l'Ajuntament de Barcelona.

Manel Balcells ha manifestat, durant la cerimònia inaugural, la seva voluntat d'enfortir les relacions científiques i comercials amb India, mitjançant la cooperació dels actors dels sectors biotecnològics català i indi, alguns d'ells presents a la fira, i en la seva totalitat representats per Biocat. Aquestes propostes i la presencia de Biocat a BioAsia s'emmarquen dins del Protocol de col.laboració signat per Biocat i AIBA, l'associació india de biotecnologia, a principis de l'any passat. El president de Biocat també ha proposat Catalunya com a port d'entrada a Europa.

Balcells ha compartit taula amb el Professor D. S. Bajaj, Secretari General de la Federació d'Associacions de Biotecnologia d'Àsia, i amb el professor Martin Evans, premiat en 2007 amb el premi Nobel de Fisiologia o Medicina pel seu treball amb les cèl.lules mare. Evans ha rebut el Genome Valley Excellence Award de mans del vicepresident indi.

BioAsia és un esdeveniment de gran importància per India i per l'estat d'Andra Pradesh, la capital del qual, Hyderabad, allotja la trobada. India és un país d'enormes contrastos, on coexisteixen amb una estranya harmonia clústers de biotecnologia amb una societat amb enormes mancances. En aquest sentit cal fer esment del significatiu compromís social de les grans empreses biotecnològiques que lideren el sector, com Serum Institute of India, Biocon, Shanta o Biological E. Els membres de la delegació de la BioRegió van tenir ocasio de conèixer les activitats de les dues darreres empreses esmentades durant la visita d'ahir a Genome Valley, el clúster biomèdic d'Andra Pradesh.

La visita a Genome Valley ha tingut lloc dimecres 6 de febrer, i ha acollit una taula rodona sobre el paper dels parcs científics en el desenvolupament dels clústers, així com reunions amb els directius de les principals empreses del clúster indi, com la biotecnològica Biological E, que ocupa a Genome Valley una superficie de 70.000 m2 dedicats a la recerca i la producció, bàsicament de vacunes, i que manté relacions amb alguns països europeus com Àustria. En el marc de l'esmentada taula rodona sobre parcs científics, la directora de Biocat, Montserrat Vendrell, va parlar dels actius de la BioRegió de Catalunya. Les capacitats del bioclúster català han estat de nou exposades per Vendrell aquesta tarda, durant la sessió específica dedicada a la indústria biotecnològica asiàtica i els seus socis mundials. Hi han participat representants de Canadà, Catalunya, Malàysia, Paquistan, Iran, i de la Federació Europea de Biotecnologia, EFB.

Biocat disposa d'un espai d'exposició a la fira, des del qual fa difusió de les empreses i institucions de recerca catalanes. Alhora, Biocat fa un treball prospectiu del sector indi per a explorar possibilitats de partenariat de les empreses catalanes a Àsia i contribuir a reforçar les ja existents. Exemples d'aquestes relacions són els acords entre Salvat Biotech i la gran farmacèutica índia Dr. Reddy, empresa que Salvat, Biocat, COPCA i Ajuntament de Barcelona visitaran el proper divendres, o els contactes que ha mantingut ja amb Biocon, la segona biotecnològica índia.

En la línia d'aquest propòsit de donar a conèixer les empreses i les institucions de recerca catalanes, Biocat oferirà una recepció oficial el dissabte 9 com a cloenda de la fira.

Més informació: Montse Daban, Directora de Comunicació, Biocat mdaban@biocat.cat
Sobre la fira: http://www.bioasia.in/

Contingut relacionat: 
Categories: