Esteu aquí

Notícia

Biochemize compra un laboratori nou per concentrar la seva activitat

La biotecnològica es dedica a dissenyar processos de producció de molècules d'elevat valor afegit i ofereix anàlisis químiques i microbiològiques a empreses industrials

AddToAny buttons: 
06.05.2016

La biotecnològica Biochemize, centrada en el disseny i desenvolupament de processos de síntesi per a la fabricació de molècules i ingredients farmacèutics amb catalitzadors naturals, ha comprat un nou laboratori al PobleNou de Barcelona per concentrar la R+D en unes instal·lacions pròpies i millorar la seva plataforma de biocatàlisi.

D’ençà que es va fundar el 2011, Biochemize ha desenvolupat la seva tecnologia gràcies a la col·laboració amb quatre centres de recerca, l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), l’Institut Químic de Sarrià (IQS), el Centre de Recerca en Agrogenòmica (CRAG-CSIC) i el Centro de Biologia Molecular Severo Ochoa (CBMSO-CSIC). Tot i que hi seguiran treballant directament amb personal de l’equip, el fundador i CEO de l’empresa, Jaume Mir, explica que la compra d’un laboratori els permetrà reduir els costos de les operacions, seguir creixent i ser més competitius en el desenvolupament de processos biotecnològics a escala industrial, que és el centre de la seva activitat.

Biochemize treballa amb catalitzadors naturals, com els enzims i els microorganismes naturals o recombinats, per realitzar transformacions químiques que substitueixin els habituals processos de manufacturació i síntesi química i fabricar molècules d'elevat valor afegit. Per fer-ho, la companyia ha desenvolupat una plataforma tecnològica basada en la biocatàlisi que permet reemplaçar les reaccions químiques per reaccions enzimàtiques.

Aquesta tecnologia redueix el risc mediambiental dels habituals processos químics i millora la relació entre el cost i el rendiment, a més de ser més específica i selectiva. Actualment l’empresa compta amb una trentena de clients i ha ampliat la seva unitat de negoci amb l’adquisició d’Enalsa, el febrer d’aquest any, per oferir anàlisis químiques i microbiològiques a les empreses industrials que vulguin externalitzar aquest servei.

Biochemize ha rebut subvencions de diversos projectes estatals i europeus per valor d'uns 790.000 euros en total, entre els quals hi ha el programa de la Unió Europea Horizon 2020.

Laboratori Biochemize

El laboratori, situat al carrer Zamora del PobleNou de Barcelona, compta amb maquinària nova - Foto: © Biochemize.

Contingut relacionat: 
Categories: