Esteu aquí

Notícia

El BioPol de l’Hospitalet de Llobregat comença el seu compte enrere

AddToAny buttons: 
22.07.2008

El BioPol de l’Hospitalet de Llobregat acaba de fer un pas endavant per convertir-se en el parc científic lligat a la salut més gran de Catalunya l’any 2015. Després de l’acord de col•laboració entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Universitat de Barcelona i Biocat (BioRegió de Catalunya) l’octubre de 2006, ara s’ha constituït el Consorci del BioPol. Emmarcat en el pla estratègic de Biocat, aquest parc científic promourà la creació de noves empreses i l’intercanvi de coneixement i les aliances entre els sectors empresarial, investigador, docent i assistencial.

La creació de xarxes temàtiques i d’espais per a un millor desenvolupament tecnològic són fonamentals per dinamitzar el clúster biomèdic i biotecnològic de Catalunya i convertir-la en un referent a nivell internacional. Aquests són objectius clau per a Biocat per al Consorci del BioPol.

Integrat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Universitat de Barcelona i Biocat, el consorci del BioPol disposarà de les infraestructures i els recursos personals i materials necessaris per potenciar l’àrea científica, la transferència de coneixement i la recerca biomèdica a Catalunya. La seva vocació és convertir-se en motor per a la creació de noves empreses i, alhora, ser capaç d’atraure altres companyies del sector farmacèutic i biotecnològic de fora de Catalunya.

L’objectiu és convertir el BioPol, el parc científic lligat a la salut més gran de Catalunya, en un referent internacional en l’àmbit de la biotecnologia, comparable a models emblemàtics com l’existent a Estocolm (Suècia).

El Parc Científic de la Salut de l’Hospitalet de Llobregat impulsarà la creació de noves empreses relacionades amb el sector biotecnològic i biomèdic i oferirà serveis d’alta tecnologia. Les empreses en fase de desenvolupament podran consolidar-se al futur parc d’empreses biotecnològiques. Integraran el parc els hospitals Duran i Reynals i l’Universitari de Bellvitge; el campus universitari en Ciències de la Salut de la UB; els centres de recerca IDIBELL i IBEC, així com serveis científics i de diagnòstic de primer nivell.
El Consell Rector del Consorci del BioPol es constituirà en breu i estarà format pels consellers de Salut; Universitats, Innovació i Empresa; i Economia i Finances, així com el Rector de la UB, el President de Biocat Manel Balcells i l’Alcaldesa de l’Hospitalet Núria Marín.

Per a més informació, contactar amb:
Montserrat Daban
mdaban@biocat.cat

Contingut relacionat: