Esteu aquí

Notícia

La bioquímica Carmen Vela és la nova secretària d'Estat d'R+D+I

Vela, que des de 1994 era directora general de l'empresa Ingeasa, passa a liderar la ciència espanyola en substitució de Cristina Garmendia.

AddToAny buttons: 
05.01.2012

REDACCIÓ

La nova secretària d'Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, substitueix Cristina Garmendia en el nou govern de Mariano Rajoy. La Secretaria d'R+D+I depèn del Ministeri d'Economia i Competitivitat —que té com a ministre Luis de Guindos— i en l'organigrama apareix en el mateix rang que la Secretaria d'Economia i Recolzament a l'Empresa i la Secretaria de Comerç. Per sota hi ha la Secretaria General d'Innovació i la Direcció General de Recerca i Gestió del Pla Nacional d'R+D+I. Així, doncs, el Ministeri de Ciència i Innovació desapareix.

La Dra. Carmen Vela ha estat fins ara directora general de l'empresa de salut animal Ingenasa, presidenta de la Societat Espanyola de Biotecnologia (SEBiot) i membre de la Junta Directiva de l'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio).

Com la resta d'alts càrrecs del Govern espanyol, Vela va prendre possessió el passat 2 de gener. Entre els nombrosos reptes que té sobre la taula, situar la ciència espanyola en una posició de lideratge, posar en marxa l'Agència Estatal de Recerca i el desenvolupament de l'actual Llei de la Ciència, i reactivar el Pla Nacional d'R+D+I.

Abans d'aquest càrrec, Carmen Vela ha estat membre de la Junta Directiva de l'Associació Espanyola de Bioempreses -Foto: Asebio.

Contingut relacionat: