Esteu aquí

Notícia

La biotecnologia catalana es mostra sota una marca única

AddToAny buttons: 
04.05.2007

Biocat és el segell de la biotecnologia i la biomedicina catalanes davant del món. Aquest és l'objectiu d'anar tots junts, sota un mateix sostre, a la BIO International Convention, la fira més potent del sector, en l'àmbit internacional.

El proper 6 de maig es dóna el tret de sortida a una de les manifestacions del sector biotecnològic més espectaculars del món. La fira BIO (www.bio2007.org) és un referent pel que fa a nombre d'assistents, de diners que mou, de negoci que genera. I també és referent per com s'hi organitzen els països a l'hora de mostrar el seu potencial. França, Canadà, Alemanya... disposen de pavellons de país en els quals les regions i els clusters científics i tecnològics gaudeixen d'un espai propi, reconeixible i identificador.

Catalunya té els ingredients d'un biocluster organitzat i la voluntat de coordinar-los. Aquest any, per primer cop, participa a BIO en un pavelló Biocat, on les lletres CATALONIA -suspeses damunt dels onze estands d'empreses i de l'estand institucional format per deu representants de la recerca pública i l'administració catalanes- emmarcaran una acció conjunta de la triple hèlix biomèdica i biotecnològica del país.

L'estand català és una illa de 120 m2, veïna de les dues illes que l'ICEX (Instituto de Comercio Exterior) coordina per a la resta de l'Estat. Biocat ha realitzat una sèrie d'accions per a promoure al màxim la participació de les nostres empreses i institucions: informació, suport en la missió, gestió de viatge i allotjament, canalització d'ajuts... són exemples d'unes accions que reflecteixen l'estratègia de liderar projectes de país i actuar com a finestra única del sector.

Els participants catalans gaudeixen, a més dels ajuts de l'ICEX (en forma de subvenció sobre l'espai d'estand) i de la Fundació Genoma España (en concepte de bossa de viatge), d'una bossa de viatge de COPCA. A més, Biocat dóna suport addicional a les microempreses i start-ups que no poden afrontar la presència en una fira d'aquesta magnitud.

Biocat organitzarà, per a tots els membres del pavelló català i per a la comunitat de científics catalans residents a Boston, una recepció a l'hotel Sheraton Boston el diumenge 6 a les 18.00, amb el propòsit de difondre la marca Biocat com a integradora de la recerca i l'emprenedoria biotecnològiques i biomèdiques al nostre país. L'objectiu: demostrar que Catalunya és un referent internacional en economia coneixement.

Per a més informació:
Montse Daban, Directora
Àrea de Comunicació, Premsa
i Relacions Institucionals
BioRegió de Catalunya

mdaban@bioregiocat.net

Contingut relacionat: 
Categories: