Esteu aquí

Notícia

BLE&Health mostra com la innovació transforma el sector de la salut

Moebio i usMIMA han estat seleccionats per presentar els seus projectes durant l’esdeveniment

AddToAny buttons: 
26.11.2014

La iniciativa de base social Barcelona Loves Entrepreneurs (BLE) organitza l’acte BLE&Health: la innovació com a transformadora del sector salut, que es durà a terme el proper 2 de desembre a l’antiga Fàbrica Damm.

BLE&Health reunirà representants de referència de l’emprenedoria en el sector de la salut, que parlaran sobre com es treballa actualment a Barcelona la necessitat de innovar, de captar i de retenir talent d'emprenedors que traslladin les seves idees a la pràctica. També es donarà resposta a preguntes com en quines àrees i en quines tecnologies treballen els investigadors locals, com milloren la vida de les persones tots aquests avenços o què és el que busquen els inversors que es fixen en la innovació en salut. Durant l'acte, seran els propis representants d’algunes de les iniciatives i projectes de referència del sector els que donaran resposta a totes aquestes qüestions.

Moebio i l'objectiu d'accelerar l'emprenedoria en salut

Un dels projectes seleccionats i que serà presentat a BLE&Health és Moebio, una iniciativa de Biocat que mitjançant diversos programes formatius busca promoure l’emprenedoria en el creuament de la tecnologia, la biociència, la salut i la gestió empresarial. Serà presentat per Jorge Juan Fernández, responsable acadèmic de la iniciativa, que també presentarà el programa de creació d'empreses en l'àmbit de les ciències de la vida BioEmprenedroXXI, una iniciativa de Barcelona Activa, Biocat  i "la Caixa".

Jorge Juan Fernández parlarà també de les oportunitats que Barcelona ofereix al món de l'emprenedoria en salut. Com a suport de les iniciatives empresarials, Barcelona compta amb grans infraestructures, universitats, instituts de coneixement, parcs científics i una economia diversificada. Aplega el 50% de tots els investigadors d'Espanya i el 40% de totes les subvencions de fons europeus.

El principal programa de Moebio és Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), un curs de postgrau dedicat a acompanyar equips multidisciplinaris amb talent en un procés d’identificació de noves oportunitats i desenvolupament de tecnologies innovadores en l'àmbit hospitalari, amb l'objectiu de donar resposta als grans reptes als quals s’enfronta el sector sanitari a escala mundial. El curs, inspirat en el programa Biodesign Fellowship de la Universitat d’Stanford, reuneix els millors estudiants amb investigadors, grans emprenedors, inversors i organitzacions innovadores. De la primera promoció de d·HEALTH Barcelona han sorgit l'empresa usMIMa i el projecte KOCOON, ambdós finalistes dels premis BioEmprendorXXI d'enguany que es lliuraran el proper 3 de desembre. 

usMIMA, un cas dèxit de innovació en salut sorgit de d·HEALTH Barcelona

Al BLE&Health l'empresa usMIMa presentarà el seu dispositiu per combatre l'estrenyiment crònic. Es tracta d'una solució no farmacològica, no invasiva i sense efectes secundaris per tractar aquesta disfunció de l'intestí que afecta a persones amb lesió de la medul·la espinal o amb malalties neurològiques. Darrera d'usMIMa hi ha quatre dels fellows de la primera edició de d·HEALTH Barcelona, que finalment han aconseguit que el projecte usMIMa es constitueixi com a empresa el passat novembre. 

Durant l'acte també participen representants d’altres projectes innovadors com Mobile World CapitalYsiosInsights in Life SciencesNeuroelectrics i Genocosmetics, que analitzaran el present i el futur del sector sanitari.

Barcelona Loves Entrepreneurs organitza trobades per impulsar l'emprendoria en diferents sectors empresarials. - Foto: © BLE

Contingut relacionat: 
Categories: