Esteu aquí

Notícia

El Brasil i quatre bioregions europees activaran aliances entre empreses

Biocat i els socis del projecte bioXclusters col·laboraran durant dos anys amb la Fundação Instituto Polo Avançado da Saúde de Ribeirão Preto (estat de São Paulo).

AddToAny buttons: 
24.04.2013

Redacció

Els quatre socis europeus del projecte bioXclusters —Biocat (Catalunya), BioM (Baviera), bioPmed (Piemont) i Lyonbiopole (Roine-Alps)— han signat un memoràndum d'entesa de dos anys amb la Fundação Instituto Polo Avançado da Saúde de Ribeirão Preto (FIPASE) de Brasil per estimular la col·laboració entre pimes europees i brasileres de l'àmbit de les ciències de la vida. Una col·laboració que podrà ser mitjançant aliances entre empreses, transferència de tecnologia, creació de projectes o bé intercanviant informació sobre els mercats locals, processos i aspectes tècnics d'aterratge a cada regió.

"Estem convençuts que l'acord amb bioXclusters obrirà una porta a les empreses brasileres i europees", ha afirmat João Santana da Silva, president de FIPASE.

FIPASE és una fundació pública que gestiona el parc tecnològic de Ribeirão Preto, el viver d'empreses Supera, el centre CEDINA de recerca i innovació aplicada a equipaments medicohospitalaris i odontològics, i el clúster de salut regional. A més, aquesta entitat manté una estreta relació amb diverses universitats i dóna suport al desenvolupament econòmic i tecnològic de Ribeirão Preto (estat de São Paulo), concretament, dels sectors de dispositius mèdics i dentals, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i els productes farmacèutics i cosmètics.

A través del projecte bioXclusters (2012-2013), que té el suport de la Direcció General d'Empresa i Indústria de la Comissió Europea i està coordinat per l'Entreprise Rhône-Alps International (ERAI), les quatre bioregions europees volen impulsar la internacionalització de les seves pimes en tres mercats estratègics com són el Brasil, la Xina i Estats Units. Des d'inicis de 2012, els socis de bioXclusters treballen en diverses accions per acostar les pimes als mercats de destí que es poden resumir en visites d'experts i organització de missions i facilitar informes de país.

Entre Catalunya, Baviera, Piemont i Roine-Alps aporten un teixit de més de 1.700 empreses dedicades a l'oncologia, la medicina personalitzada i les malalties cardiovasculars, neurològiques, infeccioses i autoimmunològiques. Es caracteritzen per ser empreses amb plantejaments innovadors i capdavanters en projectes de recerca científica, i que creen un entorn dinàmic òptim per fer front a les necessitats actuals del mercat i dels pacients.

El mercat biotecnològic brasiler, encara poc desenvolupat, es concentra principalment als estats del sud-est (São Paulo, Rio de Janeiro i Minas Gerais). El 31% de les empreses desenvolupa la seva activitat en el camp de la salut humana. És un país molt interessant per a les pimes europees pel creixement de la seva quota de mercat els últims anys, que és clarament superior a la mitjana. De fet, es preveu que el Brasil sigui un dels cinc centres de negocis mundials en biotecnologia el 2015 i actualment ja té el mercat de dispositius mèdics més gran d'Amèrica Llatina. 

Pots seguir-nos a Twitter @bioXclusters

Consultes:
Biocat
Àrea de Desenvolupament de Negoci
Mamen Martí (Responsable d'Internacionalització)
cmarti@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89

Informació relacionada:

Consulta totes les notícies sobre el projecte bioXclusters

Representants de bioXclusters i FIPASE al congrés BioVision de Lió, on es va signar l'acord.

Categories: