Esteu aquí

Notícia

Brian Stemme de BioCrossroads, un dels cinc bioclústers més importants dels Estats Units, visita Barcelona

BioCrossroads, dins l'estratègia per a la innovació del govern d'Obama, ha desenvolupat un sector de les ciències de la vida que té un impacte de 50.000 milions de dòlars en l'economia regional d'Indiana.

AddToAny buttons: 
08.04.2013

Redacció

Els clústers d'innovació s'han erigit com una pràctica d'èxit als Estats Units per estimular el creixement econòmic a nivell local. Un dels exemples és BioCrossroads a Indiana, una iniciativa que promou un dels cinc clústers en ciències de la vida nord-americans més importants amb un impacte econòmic de 50.000 milions de dòlars, una inversió en capital risc de 64.700 milions de dòlars, 55.000 treballadors i amb més del 50% de la recerca universitària de l'estat dedicada a aquest àmbit.

Donada la importància del sector de la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya, el director de Projectes de BioCrossroads, Brian Stemme, visitarà Barcelona els dies 9 i 10 d'abril convidat pel Consolat dels Estats Units i amb la col·laboració de Barcelona Activa i Biocat. Durant la seva estada, Stemme es reunirà amb diverses empreses, hospitals i entitats de recerca de referència. D'altra banda, també farà una xerrada, el dia 9 d'abril a les 18 h a les instal·lacions de Barcelona Activa, per explicar les noves estratègies dels clústers als EUA per afavorir la innovació, les oportunitats de negoci a Indiana, el paper de BioCrossroads en el creixement del sector i com generen relacions col·laboratives amb la resta d'agents tant del sector públic com privat.

El cas de BioCrossroads s’emmarca dins de l’estratègia per a la innovació als EUA que l’administració Obama va impulsar el setembre de 2009. Precisament, els clústers regionals d’innovació –en els quals s’hi impliquen sector privat, organismes públics, centres de recerca i universitats– volen ser una plataforma per a un creixement econòmic basat en la innovació, l’especialització sectorial per guanyar competitivitat, la col·laboració entre empresa privada i centres de recerca per a la transferència de coneixement i l’exploració de noves vies de finançament alternatives a la pública.

Pots seguir la visita de Brian Stemme a Twitter @USConsulateBCN a través de l'etiqueta #innovationcluster

Nota de premsa (4/4/2013)

Consultes:
Biocat
Àrea de Desenvolupament de Negoci
Carlos Lurigados (Responsable d'Emprenedoria i Creixement Empresarial)
clurigados@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89

Indiana té prop de 2.000 empreses farmacèutiques, de dispositius mèdics i productes químics agrícoles.

Contingut relacionat: 
Categories: