Esteu aquí

Notícia

Capital Cell obrirà una filial al Regne Unit per fer el salt a Europa i ajudar les empreses catalanes a trobar nous inversors

La plataforma catalana de crowdfunding especialitzada en salut escull Cambridge, on vol començar l’activitat el 2017

AddToAny buttons: 
22.06.2016

“Les plataformes d’equity crowfunding mouen vuit vegades més diners al Regne Unit que a tot Europa de manera conjunta, tenen moltíssima cultura d’inversió privada i un entorn financer molt dinàmic”. Aquestes són les raons per les quals Capital Cell, una plataforma catalana d’equity crowdfunding especialitzada en biotecnologia i ciències de la vida, ha anunciat que vol obrir una filial al Regne Unit, segons declara el responsable de la firma, Daniel Oliver.

L’empresa ha escollit Cambridge, on té previst començar a operar-hi el 2017 amb cinc projectes de finançament i 1 milió de lliures esterlines. Segons Oliver, "Cambridge és el hub més important d’Europa en biotecnologia". Abans d’aterrar-hi, la firma ha començat una ronda de finançament al país, on busca inversors locals.

Aquest nou projecte, en el qual ja hi estan treballant dues persones de l’equip, respon a una doble estratègia de Capital Cell. L'start-up vol convertir-se en una entitat de finançament col·lectiu d’inversió (equity crowdfunding) a nivell europeu i vol donar suport a empreses catalanes del sector de la salut que vulguin accedir al Regne Unit, ajudant-les a trobar finançament entre inversors anglesos.

“Les empreses catalanes tenen un nivell científic molt alt i tenen molt a oferir: nosaltres volem ser el pont entre Catalunya, clients, socis i diners a Regne Unit”, subratlla Oliver.

L’activitat de Capital Cell va començar el 2015 a Catalunya i fins ara la plataforma, des d’on qualsevol particular pot comprar accions d’empreses en salut no cotitzades, ha donat suport a 10 projectes i ha ajudat a aixecar més de 2,4 milions d’euros. Entre els projectes hi ha Cebiotex, Iproteos, ZeClinics o Braingaze.

 

Notícies relacionades:

 

London Technology Week

Daniel Oliver va fer pública la notícia en el marc d'una missió empresarial i institucional a Londres organitzada per ACCIÓ, on participaven unes altres sis start-up catalanes del sector fintech. A la fotografia, l'acte de la London Technology Week - © Capital Cell.

Contingut relacionat: 
Categories: