Esteu aquí

Notícia

Carlos Lurigados presenta BioEmprenedorXXI i d·HEALTH al BioForum

La trobada a Polònia vol promocionar el sector de les biociències al centre i est d’Europa

AddToAny buttons: 
05.06.2014

Carlos Lurigados, responsable d'Emprenedoria i Creixement Empresarial de Biocat, ha participat a la 13a edició del BioForum, un esdeveniment celebrat a Polònia que vol posar en relleu els sectors biotecnològic, farmacèutic i veterinari a l’Europa Central i de l’Est. Lurigados ha presentat Biocat i els programes BioEmprenedorXXI i d·HEALTH davant de representants d’empreses i institucions de suport. El co-fundador i conseller delegat de la catalana Minoryx, Marc Martinell, ha exposat la seva experiència com a participant del programa BioemprenedorXXI.

El BioForum 2014, celebrat els dies 28 i 29 de maig, vol promocionar un any més el mercat de les ciències de la vida a tota la regió del centre i est d’Europa per facilitar-hi la cooperació i la internacionalització. Ha reunit unes 150 persones provinents tant del món de les ciències com dels negocis en un espai obert al networking i al partnership. Entre d’altres ponents, la conferència ha comptat amb la presència de G. Steven Burrill, conseller delegat de Burrill and Company, a la ponència sobre “Oportunitats i amenaces de la regió del centre i est d’Europa en l’àmbit del bionegoci global”; i d’Ada Yonath, guanyadora del Premi Nobel l’any 2009 en coneixement per la seva recerca sobre l’estructura i la funció del ribosoma.

Biocat ha participat al BioForum en el marc de la col·laboració establerta dins el projecte ETTBio (sigles de Effective Technology Transfer in Biotechnology). Aquesta iniciativa se centra en identificar i compartir bones pràctiques relacionades amb la transferència efectiva de tecnologia dins l’àmbit de la biotecnologia. A més de Biocat, els altres membres del projecte són la Technische Universität Dresden (líder del projecte), la ciutat de Dresden, l’Imperial College Business School, l’Agència de Desenvolupament Regional d’Ostrava, la Vrije Universiteit de Brussel·les, el Centre de Regulació Genòmica (CRG), la ciutat de Varsòvia, l’International Institute of Molecular and Cell Biology i la ciutat de Tartu.

ETTBio inclou dins el seu Newsletter de maig informació sobre el BioForum i altres activitats en què els seus membres estan involucrats.  

Més informació sobre el BioForum, a una entrevista a Carlos Lurigados al web de l’ETTBio.

El BioForum 2014 s'ha celebrat a la ciutat polonesa de Lodz. - Foto: © BioForum