Esteu aquí

Notícia

La catalana Oryzon rebrà 21 milions de dòlars de Roche per desenvolupar fàrmacs basats en l’epigenètica

L’acord servirà investigar i comercialitzar inhibidors d’LSD1 per a oncologia, hematologia i altres malalties

AddToAny buttons: 
07.04.2014

L’empresa catalana Oryzon Genomics i la farmacèutica Roche han anunciat un acord de col·laboració a nivell mundial per a la investigació, el desenvolupament i la comercialització de medicaments basats en l’epigenètica. En concret, es basaran en els inhibidors d’LSD1, un modulador epigenètic que regula l’expressió gènica i que s’utilitza en oncologia, hematologia i altres malalties. L’acord s’ha fet públic en un acte a la seu de la CEOE a Madrid en el qual hi ha participat Asebio.

El fàrmac més avançat d’Oryzon és l’ORY-1001 contra la Leucèmia Mieloide Aguda (LMA), designat medicament orfe per l’Agència Europea del Medicament (EMA) l’estiu de 2013 i actualment en fase I/IIA. A partir de l’acord anunciat avui, Roche serà el responsable únic de desenvolupar i comercialitzar aquest fàrmac i/o els seus possibles substituts.

A més a més, l’acord de col·laboració també inclou la llicència de dues famílies de patents d’Oryzon en recerca d’LSD1, així com un programa inicial d’investigació col·laborativa de dos anys entre la biotecnològica catalana i el centre d’investigacions i desenvolupament d’activitats de Roche a Nova York.

Oryzon rebrà 21 milions de dòlars com a pagament inicial i per una fita clínica a curt termini. Més endavant podrà rebre abonaments de fins a 500 milions de dòlars per a fites de desenvolupament clínic i comercial, a més de les royalties corresponents a les vendes del fàrmac.

Amb seu a Cornellà del Vallès, Oryzon Genomics va ser fundada l’any 2000 com a empresa biotecnològica basada en l’epigenètica. Des de llavors, s’ha centrat en el potencial dels inhibidors d’LDS1 contra la Leucèmia Mieloide Aguda (MLA), la malaltia d’Alzheimer i la malaltia de Huntington. També ha aconseguit una potent plataforma tecnològica per a identificar biomarcadors.

Oryzon formarà part el proper mes de juny de la delegació catalana a la fira BIO San Diego 2014, la convenció biotecnològica més important del món.

Més informació a la nota de premsa oficial.

Carlos Buesa és el conseller delegat d'Oryzon Genomics. - Foto: © Oryzon

Contingut relacionat: