Esteu aquí

Notícia

Catalunya aconsegueix finançament europeu per seguir impulsant que la recerca en salut arribi als pacients

El projecte Transbio, on hi estan involucrades nou regions del sud-oest d’Europa, és un dels tres escollits entre 86 candidatures.

AddToAny buttons: 
26.04.2013

Redacció

El comitè del Programa de Cooperació Territorial de l'Espai Sud-oest Europeu (Interreg Sudoe) ha aprovat el projecte Transbio, per potenciar que la recerca en ciències de la salut es transfereixi al mercat, on participen quatre entitats catalanesBiocat, el Parc Científic de Barcelona, el Parc de Recerca UAB i CataloniaBIO— i 32 entitats més de vuit regions de França, Portugal i Espanya. En aquesta convocatòria s’hi han presentat 86 candidatures i només tres han estat aprovades per rebre finançament.

Durant els propers dos anys, Transbio treballarà per unir centres de recerca, plataformes tecnològiques, universitats i empreses en una xarxa interdisciplinar que aconsegueixi transformar amb més eficàcia els resultats de la recerca en realitats econòmiques en l'àmbit de la biotecnologia i la salut. Biocat coordinarà la participació catalana en aquest projecte europeu.

El projecte Transbio és la continuació d’Interbio, que entre 2009 i 2012 va facilitar nombroses accions i un impacte significatiu en l'entorn innovador de cinc regions (Catalunya, Migdia-Pirineus, Lisboa, Aquitània i València): una vintena de projectes cooperatius transnacionals, una cartografia de les plataformes tecnològiques relacionades amb la recerca de l’àmbit de les ciències de la vida, jornades científiques d'alt nivell, programes de formació per a joves investigadors com la Summer School on Medicines, més de 100 beques de formació i mobilitat, i l’intercanvi de bones pràctiques que s’han publicat en un llibre blanc.

Per aconseguir la fita, totes les entitats associades al projecte procedents de nou regions europees (Catalunya, Galícia, Illes Balears, València, Aquitània, Llemosí, Llenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus i Lisboa) treballaran conjuntament creant un ecosistema innovador. “Una varietat tan important d'entitats implicades assegura una representació de tots els grups d'interès en l'àmbit de la innovació, tant públics com privats”, comenta el Dr. Alex Casta, responsable d’Innovació i Transferència Tecnològica de Biocat.

Els eixos de treball seran:

  • Consolidar i promoure pols d’excel·lència temàtics comuns.
  • Millorar l'ecosistema d'innovació i afavorir la transferència de tecnologia. 
  • Fer sorgir projectes cooperatius transnacionals que uneixin la recerca pública i les empreses, així com entre laboratoris (grups de recerca).
  • Contribuir al desenvolupament de les empreses. 
  • Desenvolupar les relacions i interaccions amb altres bioclústers europeus.

La Comissió Europea va crear l’Interreg Sudoe per donar suport al desenvolupament regional cofinançant projectes transnacionals amb fons Feder.

Pots seguir el projecte a Twitter @biocat_cat amb l'etiqueta #Transbio.

Consultes:
Biocat
Àrea de Desenvolupament de Negoci
Dr. Alex Casta (Responsable d’Innovació i Transferència Tecnològica)
acasta@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89

   

Imatge captada al Parc Científic de Barcelona, un dels socis del nou projecte Transbio - Foto: © Biocat, Raimon Solà.

Contingut relacionat: 
Categories: