Esteu aquí

Notícia

Comença el programa Design Health Barcelona

Josep Amat: "La fortalesa de Catalunya en recerca és reconeguda a tot el món i estem en un gran moment per innovar en salut"

AddToAny buttons: 
16.09.2013

Redacció

Avui s'han iniciat les classes de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), un programa promogut per Biocat que aportarà innovació disruptiva al sector sanitari català i amb el qual Barcelona s'ha incorporat a la primera divisió de ciutats referents en innovació en tecnologies mèdiques

La presentació pública de la primera promoció d'alumnes es va fer el dia 13 de setembre al Mobile World Centre i va comptar amb Montserrat Vendrell, directora general de Biocat; Gabriel Capellà, director de Recerca i Innovació del Departament de Salut de la Generalitat, i Josep Amat, emprenedor català de prestigi internacional i doctor en Enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La promoció de l'edició 2013-2014 està composta per 12 joves procedents dels Estats Units, Alemanya, Itàlia i l’Estat espanyol que, en conjunt, sumen 105 publicacions científiques, 18 premis professionals i 6 patents.

De setembre del 2013 a maig del 2014, els alumnes aprendran a identificar necessitats clíniques no cobertes, a dissenyar solucions i a posar en marxa un procés d'innovació sòlid que abasti de la idea al mercat. Avui s'ha posat en marxa la primera fase, el bootcamp, un període en el qual conviuran les 24 hores del dia per poder-se conèixer i adquirir els primers coneixements sobre medicina, negocis i enginyeria. A finals d'octubre, els alumnes, dividits en tres equips multidisciplinaris, faran la seva immersió clínica a l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu i l'Institut Guttmann amb l'objectiu d'identificar centenars de problemes no resolts.

Més de 70 especialistes internacionals i nacionals seran els encarregats de formar els 12 alumnes de d·HEALTH Barcelona a través de classes i tallers.

Amplia aquesta informació al web de Moebio (declaracions, vídeo dels alumnes...).

Pots seguir el programa a Twitter @moebiobarcelona amb l'etiqueta #dHEALTHBcn.

Consultes: Moebio • Tel. +34 93 310 33 30 • info@moebio.org

Organitza:    Una iniciativa de:
       
Amb el suport de:
      
Col·laboradors:
        
Corporate partners:
  

La primera promoció de d·HEALTH Barcelona està formada per 12 joves brillants de diferents països - © Biocat, Héctor Fuentes

Categories: