Esteu aquí

Notícia

Comunitats RIS3CAT, estratègies de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent

Biocat està dinamitzant i coordinant la creació d'una comunitat RIS3CAT en salut

AddToAny buttons: 
05.02.2015

La Comissió Europea ha definit per al període 2014-2020 un enfocament integrat de tots els fons de la política de cohesió. Per aconseguir això, demana a les regions que elaborin estratègies de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent (Research Innovation Strategies for Smart Specialisation, RIS3) que potenciïn, d'acord amb la metodologia fixada per la Comissió Europea, les especialitzacions econòmiques i de coneixement que s'ajustin millor al seu potencial d'innovació, sobre la base dels actius i les capacitats de territori. 

En aquest context, l'Estratègia de Recerca i Innovació per a l'Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) defineix el marc a partir del qual el Govern de Catalunya desenvolupa les actuacions i els programes d'R+D+I per al període 2014-2020 i dóna suport a la generació i el desenvolupament de projectes innovadors. RIS3CAT preveu que els sectors definits com estratègics a Catalunya s'articulin en comunitats. Cada comunitat desenvoluparà iniciatives que facilitin la col·laboració entre els agents sectorials, que millorin la competitivitat i que generin solucions a les noves necessitats de la societat. Un cop acreditades per la Generalitat de Catalunya, aquestes comunitats seran els instruments a través dels quals les empreses i els agents del sistema d'R+D+i dels diferents sectors estratègics tindran la possibilitat de rebre ajuts del programa FEDER de Catalunya 2014-2020.

Cap a una comunitat RIS3CAT d'Innovació en Salut

La constitució d'una comunitat RIS3CAT en l'àmbit de la salut és una gran oportunitat per impulsar la innovació en salut a Catalunya. És per això que Biocat està dinamitzant i coordinant la creació d'una futura Comunitat RIS3CAT d'Innovació en Salut, que vol donar resposta als principals reptes relacionats amb la salut, des del coneixement fins a l’accés al mercat, però fent especial èmfasi en aquelles actuacions relacionades amb la innovació en salut

En aquest marc, s'obre un procés de crida a la participació per què els agents del sistema de la salut presentin les seves propostes de projectes susceptibles de ser inclosos en el Pla d'actuacions de la proposta de comunitat. Les empreses i entitats interessades poden presentar les seves propostes abans del 5 de març de 2015. Per conèixer els requisits de participació i com presentar una proposta, els interessats poden contactar amb Laia Arnal (larnal@biocat.cat o al telèfon +34 93 3103389).

 

Amb el suport de:

ACCIÓ    FEDER

Comunciat RIS3CAT

Biocat va celebrar una reunió informativa el passat 17 de desembre per presentar la proposta de Comunitat RIS3CAT Salut.

Contingut relacionat: 
Categories: