Esteu aquí

Notícia

Conveni de col•laboració per a la creació del Biopol l’H i el Parc Científic de la Salut de l’Hospitalet

AddToAny buttons: 
10.10.2006

Emmarcat en el pla estratègic de la BioRegió de Catalunya, el 10 d'octubre es va signar el conveni de col•laboració per a la creació del Biopol l'H i el Parc Científic de la Salut de l'Hospitalet. El projecte serà una nova estructura de parc científic que permetrà la relació entre el sector públic i el privat per tal de facilitar la transferència de coneixement i tecnologia en qualsevol camp de la salut.
El Parc Científic de la Salut de L'H constituirà un entorn de creació de noves empreses de base tecnològica i unitats mixtes de col·laboració entre ambdós pols, el públic i el privat, i alhora facilitarà la recerca d'excel·lència al voltant de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL), institut en què conflueixen els investigadors de l'Hospital Universitari de Bellvitge, de la Universitat de Barcelona i de l'Institut Català d'Oncologia (ICO). Alhora, el nou Parc Científic serà dotat amb una àmplia oferta tecnològica, i les noves empreses que hi iniciïn la seva activitat disposaran d'un espai d'incubació. Un cop graduades, podran consolidar-se en el marc del Parc Empresarial de L'H.

La creació del BioPoL L'H contempla també l'ampliació del Campus de la Salut de la Universitat de Barcelona amb la construcció de 37.000 m2 d'edificis, on s'acolliran centres de recerca com l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) o el mateix IDIBELL. D'altra banda, el projecte també contempla l'ampliació de l'Hospital Universitari de Bellvitge amb 56.000m2 de nova construcció.

Contingut relacionat: