Esteu aquí

Notícia

CRESIB presenta Innovex Therapeutics, la seva primera spin-off

La jove empresa es centrarà en investigar una potencial vacuna contra la malària

AddToAny buttons: 
25.03.2014

El Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB), centre d’investigació de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), ha presentat la seva primera spin-off. S’anomena Innovex Therapeutics i es dedica a la investigació i el desenvolupament de vesícules extracel·lulars per a la seva potencial aplicació en vacunes contra la malària o en els seus tests de diagnòstic. 

Aquesta nova empresa derivada del CRESIB durà a terme la seva recerca a les instal·lacions de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) durant els seus primers tres anys. Els seus fundadors són Hernando A. Del Portillo, investigador ICREA del CRESIB, i Francesc E. Borràs, investigador de l’IGTP i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. La idea de l’spin-off va sorgir l’any 2012 quan Del Portillo i Borràs van coincidir a la primera reunió de la Societat Internacional de Vesícules Extracel·lulars (ISEV).

Innovex Therapeutics basa la seva recerca en l’estudi realitzat en ratolins en què es va veure que els exosomes derivats de glòbuls vermells joves d’infeccions de Plasmodium vivax protegien contra la malària. Aquests resultats es van patentar a nivell europeu (i protegir a vuit països més) i ara l’spin-off vol aplicar-los per a crear una vacuna contra aquesta malaltia.

Més informació a la notícia del CRESIB.

D’esq. a dreta: Plasencia (CRESIB), Borràs i Del Portillo (Innovex Therapeutics SL), Puig (IGTP) i Pola (ICREA). – Foto: ©CRESIB

Contingut relacionat: