Esteu aquí

Notícia

Cristina Nadal, nova Directora de Healthcare Programs de Biocat

La fins ara Directora de l'Àrea d´Atenció Sanitària de CatSalut liderarà l’optimització dels actius d’innovació generats al sistema

AddToAny buttons: 
19.11.2019

Cristina Nadal Sanmartin s’ha incorporat aquest mes de novembre a l’equip de Biocat com a Directora de Healthcare Programs. La fins ara Directora de l'Àrea d´Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut) liderarà a Biocat una nova àrea destinada a posar en valor els actius d'innovació en salut de Catalunya. D’aquesta manera Biocat completa la seva estratègia global enfocada a accelerar la innovació de l'ecosistema de les ciències de la vida i la salut de la BioRegió.

Cristina Nadal (Girona, 1973) és Llicenciada en Medicina i Cirurgia (1997) i doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona (2007). Especialista en Oncologia Mèdica, del 2007 al 2016 va desenvolupar la seva tasca professional com a oncòloga mèdica de l’aparell digestiu a l’Hospital Clínic de Barcelona.

En l’àmbit de la recerca ha estat fellow al Laboratori del Dr. Joan Massagué al Departament de Càncer Biology and Genetics del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center New York del 2004 al 2006. També ha estat investigadora de l’equip d’oncologia molecular i traslacional de l’IDIBAPS entre 2006 i 2015, i col·laboradora amb grups de recerca de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB). Ha estat coordinadora docent de l’Institut Clínic de Malalties Hemato-Oncològiques entre 2007 i 2015, i és professora associada de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona des de 2011.

Executive Màster en Direcció d’Organitzacions sanitàries a ESADE Bussiness School (2013-15) i Programa de Direcció Estratègia i col·laboració Público–Privada a ESADE Bussiness School (2015), en els darrers anys Cristina Nadal ha adreçat la seva trajectòria cap a la gestió sanitària. Ha estat Directora de l´Àrea d´Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut) entre 2016 i 2019, assumint la planificació operativa i la contractació pública dels serveis assistencials. També ha estat Directora General de Planificació Sanitària al Departament de Salut (2018-2019).

“La meva incorporació a Biocat busca aprofitar la meva visió transversal (assistencial, recerca, docència, gestió pública) i coneixement del sistema públic de salut a Catalunya per optimitzar els actius d’innovació que produeix aquest mateix sistema -tant en biotecnologia i tecnologies mèdiques com en organització i processos- i, d’altra banda, millorar l´accés de la innovació al sistema públic de salut”, destaca Nadal.

Cristina Nadal, Biocat
Categories: