Esteu aquí

Notícia

Dan Azagury, emprenedor en sèrie en l'àmbit de la salut, estarà al Bizbarcelona 2013

En una conferència explicarà el seu cas real d'innovació hospitalària i proporcionarà claus per emprendre amb èxit en l'àmbit de la salut. Al llarg de la seva carrera, Azagury ha desenvolupat 6 dispositius mèdics.

AddToAny buttons: 
23.05.2013

Redacció

La tercera edició del saló Bizbarcelona per a emprenedors i empresaris, els dies 5 i 6 de juny a Fira Barcelona, oferirà més de 160 conferències i tallers, espais d'assessorament i networking per accelerar nous negocis i impulsar el creixement de pimes ja existents. L'organització del saló preveu que hi assisteixin uns 12.000 visitants com l'any passat, procedents principalment de Catalunya, que busquen inspiració, solucions pràctiques, suport institucional i vies d'accés al finançament.

El Bizbarcelona engloba diversitat de sectors econòmics, però els últims anys ha dedicat una atenció especial a les ciències de la salut per la importància que ha assolit aquest àmbit en el nostre país i perquè té uns trets diferencials per naturalesa en la gestió, la internacionalització i el finançament de les empreses. En l'edició 2013 hi haurà tres activitats d'interès:

Conferència Biodesign: technology innovation as a discipline
6 de juny, a les 16 h, al Palau de Congressos (Sala 5)

A càrrec del Dr. Dan E. Azagury, cirurgià de l'Hospital Universitari de Ginebra, cofundador de Ciel Medical, exalumne de l'Stanford Biodesign Fellowship (2012) i professor del programa Design Health Barcelona de Moebio (la iniciativa de desenvolupament de talent de Biocat que s'ha presentat recentment i que compta, entre d'altres, amb el patrocini de Ciemat-MINECO).

Al llarg de la seva carrera Azagury ha desenvolupat sis dispositius mèdics. Actualment n’està ultimant dos, un per millorar el tractament dels càlculs renals i un altre per augmentar la protecció dels pacients en les unitats de cures intensives (UCI) davant la pneumònia associada als sistemes d'intubació i ventilació mecànica. Aquesta infecció és la més comuna i greu associada a l'atenció mèdica a les UCI. 

Avui en dia el 90% de les start-up fracassen. El Dr. Azagury explicarà el prestigiós procés d'innovació en biodisseny desenvolupat per la Universitat d'Stanford, una eina d'èxit per crear innovacions en l'àmbit de la salut. Des de la seva creació, l'any 2001, el programa ha donat lloc a 26 noves empreses, ha captat 200 milions de dòlars d’inversions en capital risc i ha generat més de 500 llocs de treball. Així mateix, els productes dissenyats per aquestes noves empreses s’han utilitzat per tractar a més de 150.000 pacients.

"La medicina està plena de dogmes. Molts professionals realitzen procediments d'una determinada manera simplement perquè sempre s'ha fet així i ha donat bons resultats, sense qüestionar-se si hi ha formes d'actuar més òptimes que millorin els resultats i l'atenció al pacient", afirma Azagury.

A partir de setembre de 2013, en el programa Design Health Barcelona, metges, científics, enginyers i dissenyadors tindran l'oportunitat d'aprendre el procés d'innovació en biodisseny a Barcelona i obtenir un avantatge competitiu en un mercat de treball en expansió. Biocat ha posat en marxa aquesta iniciativa formativa pionera per desenvolupar el talent emprenedor en el sector de la salut i les ciències de la vida i impulsar la innovació en aquests camps.

Si estàs interessat en assistir a la conferència Biocat disposa d’entrades que s'assignaran per ordre de sol·licitud (envia'ns un correu a info@moebio.org per facilitar-te el codi d’accés).

Conferència Genomics DNA, the last frontier. Now you can manage your own health
5 de juny, a les 13.20 h

Amb el Dr. Mostafa Ronaghi, vicepresident i Chief Technology Officer d'Illumina. Farà la presentació d'obertura la Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat.

Simposi Emprendre des de la ciència en temps moguts
5 de juny, a les 10.30 h, al Palau de Congressos (Sala 3)

Organitzat per l'Associació Espanyola d'Emprenedors Cientificotecnològics (AEECT), l'Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC) i la Federació Espanyola de Biotecnòlegs (FEBiotec). Amb la inscripció al simposi l'entrada al Bizbarcelona és gratuïta.

Altres conferències d'interès tractaran sobre el Mercat Alternatiu Borsari (MAB) com a nova forma de finançament, com validar un model de negoci, quines possibilitats ofereixen les xarxes socials per donar a conèixer un projecte empresarial, entre d'altres.

Mercat del finançament

El Bizbarcelona tornarà a obrir el Mercat del Finançament on els emprenedors i les empreses podran presentar el seu projecte davant entitats financeres, institucions, representants de xarxes d'àngels inversors i societats de capital de risc, així com grans corporacions que busquen companyies innovadores per comprar.

Mitjançant un sistema d'speed dating, es farà una primera ronda de presentacions de projectes i si resulten interessants per a l'inversor es reuniran per estudiar-los amb més detall. L'any passat aquesta activitat va generar més d'1.500 contactes i la inversió en projectes per part de les 16 entitats inversores participants va ser de 94 milions d'euros.

Connexió Sant Francisco-Barcelona

Una de les novetats d'aquesta edició és la jornada Sant Francisco-Barcelona: esperit emprenedor. Aprèn dels millors, que tindrà lloc el dia 5 de juny. Emprenedors catalans establerts a Califòrnia explicaran com estan desenvolupant les seves empreses per liderar el mercat global, entre ells, Iñaki Berenger (Pixable), Pepe Agell (ChartBoost), Eneko Knorr (Ludei) i Xavier Verdaguer (TMT Factory, Innovalley, Imagini i membre del consell assessor de d·HEALTH Barcelona).

Dies: 5 i 6 de juny de 2013
Hora: de 10 h a 19 h
Lloc: Recinte de Montjuïc • Palau 1 i Palau de Congressos • Av. Reina Maria Cristina, s/n • Barcelona

Biocat ja va portar al Bizbarcelona 2012 un dels líders europeus en la formació d'emprenedors, Christer Windeløv-Lidzélius de KaosPilot, que també forma part del consell assessora de d·HEALTH Barcelona.

Pots seguir el saló a Twitter amb l'etiqueta #bizbarcelona

El metge Dan E. Azagury ha fundat Ciel Medical després de passar pel prestigiós Stanford Biodesign Fellowship (2011-2012).