Esteu aquí

Notícia

Una delegació del Cos Consular acreditat a Barcelona s'interessa per Parc Científic de Barcelona

Representants diplomàtics de 27 països van visitar ahir el PCB i el Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica, el segon en capacitat de seqüenciació a Europa.

AddToAny buttons: 
18.05.2012

Redacció

Una destacada representació del Cos Consular acreditat a Barcelona va visitar ahir el Parc Científic Barcelona (PCB), en el marc d’una iniciativa promoguda per la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya i amb el suport de Biocat, per donar a conèixer als representants diplomàtics els puntals internacionals en matèria d’innovació del nostre país.   

La delegació estava integrada pels representants diplomàtics de 27 països: Algèria, Argentina, Àustria, Bèlgica, el Brasil, Canadà, Croàcia, Eslovènia, Finlàndia, França, Malàisia, Mèxic, Nova Zelanda, Polònia, Rússia, Seychelles, Sri Lanka, Suïssa Turquia, Txèquia i la Xina.

En l'acte de benvinguda hi van assistir Senén Florensa, secretari d’Afers Exteriors; Salvador Maluquer, director general del PCB, i Montserrat Vendrell, directora general de Biocat. Tot seguit, la comitiva va visitar les instal·lacions del Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG) —creat el 2009 amb el suport de l’antic Ministeri de Ciència i Innovació i de la Generalitat de Catalunya—, com a plataforma integrada en la Fundació PCB i que té la missió d'assegurar la competitivitat internacional de Catalunya en una àrea estratègica com la genòmica. Actualment, el CNAG té un equip de 40 persones altament qualificat i un parc de 12 seqüenciadors d’última generació, fet que li ha permès assolir una capacitat de seqüenciació de fins a 600 Gbases/ dia (l’equivalent a seqüenciar sis genomes humans al dia). El CNAG és el segon centre en capacitat de seqüenciació d'Europa.

La comitiva diplomàtica amb Senén Florensa, Salvador Maluquer i Montserrat Vendrell.

Contingut relacionat: 
Categories: