Esteu aquí

Notícia

Una delegació del Govern d’Escòcia coneix la BioRegió

AddToAny buttons: 
15.10.2008

La delegació de la ministra escocesa per Europa, Afers Exteriors i Cultura, Linda Fabiani, va visitar ahir les oficines de Biocat i va mantenir una reunió amb Manel Balcells i Montserrat Vendrell, president i directora de l’entitat, per conèixer les iniciatives i els projectes que s’estan duent a terme des de l’organització que impulsa el bioclúster català. Amb això, s’ha obert la porta a futures col•laboracions entre Escòcia i Catalunya, especialment en recerca biomèdica en oncologia, on s’han mostrar molt interessats.

Acompanyada per en Xavier Solano, delegat de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit, la delegació ha estat integrada per diversos representants del Govern d’Escòcia. A més de la ministra per Europa d’Afers Exteriors i Cultura, Linda Fabiani, i del seu assessor, Darren Dickson, també han estat en la reunió amb Biocat el director adjunt de l’Oficina per a la Unió Europea, Ian Campbell; la responsable de la Divisió Europea de la Direcció d’Europa d’Afers Exteriors i Cultura, Susan Bishop; el responsable de l’Oficina Escocesa de Desenvolupament i Inversió, Chris Camilleri; i el cònsol adjunt del Consolat Britànic a Barcelona, Andrew Morris.

Després d’una presentació de la BioRegió, la ministra escocesa s’ha mostrat molt interessada per les activitats que Biocat està duent a terme per a dinamitzar el sector de la biotecnologia i les biociències a Catalunya i per diferents aspectes del bioclúster català. Alguns dels temes abordats han estat les xifres de les activitats de R+D+I, el paper que la biotecnologia juga actualment al nostre país, com es produeix la transferència de tecnologia entre universitats i empreses, les col•laboracions de Biocat amb altres bioregions a nivell internacional, les accions que s’estan duent a terme per fomentar l’interès entre els joves per la ciència, o quines mesures s’estan aplicant per fer créixer i promoure el sector, entre d’altres.

Ara, l’objectiu és donar continuïtat a aquest primer contacte i posar les bases per a possibles futurs projectes de col•laboració entre Escòcia i Catalunya.

Contingut relacionat: 
Categories: