Esteu aquí

Notícia

Devicare, premiada com a empresa bio de l’any

El premi BioEmprenedorXXI de "la Caixa", Barcelona Activa i Biocat està dotat de 10.000 euros i diverses accions d'assessorament, incubació i internacionalització.

AddToAny buttons: 
19.11.2013

Redacció

L'empresa Devicare és la guanyadora de l'edició 2013 dels premis BioEmprenedorXXI, que reconeixen anualment els projectes empresarials de l'àmbit de les ciències de la vida amb més potencial de creixement a Catalunya. Aniling i Cebiotex han estat premiades com a primera i segona finalista, respectivament.

"la Caixa", l’Ajuntament de Barcelona —a través de Barcelona Activa— i Biocat impulsen aquests premis valorats en 18.000 euros, que consten també d’un paquet d’activitats d’acceleració del creixement i d’accions de formació, internacionalització i incubació.

Així, Devicare ha rebut com a premi 10.000 euros i comptarà amb l'assessorament comptable i fiscal del grup Vilar Riba, obtindrà l’estatus d’empresa associada al Parc Científic de Barcelona i disposarà d’una estada gratuïta a la incubadora d’empreses Glòries de Barcelona Activa. Devicare ha desenvolupat un sistema preventiu que consisteix en uns suplements dietètics i un dispositiu mèdic, d’autodiagnòstic i autotractament, que permet mesurar el pH urinari i valorar el risc litogènic del pacient. Mitjançant aquesta solució innovadora es pretén reduir la recurrència de còlics nefrítics causats per la litiasi renal.

Aniling, spin-off de l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC) que dissenya i desenvolupa tecnologies per millorar les tècniques de seqüenciació de l’ADN, ha rebut 5.000 euros.

I Cebiotex, reconeguda amb 3.000 euros, ha desenvolupat i patentat conjuntament amb l’Hospital Sant Joan de Deu i la Universitat Politècnica de Catalunya una plataforma tecnològica basada en membranes de nanofibres (biocompatibles i biodegradables) que alliberen fàrmacs i s’utilitzen en tractaments locals després d’una intervenció quirúrgica d’extirpació de tumors. D’aquesta manera, s’aconsegueixen altes concentracions de principis actius a la zona on està col·locat el dispositiu i s'augmenta l’eficàcia del fàrmac contra les possibles restes tumorals.

Col·laboració publicoprivada per fomentar l’esperit innovador

BioEmprenedorXXI és un programa de formació, assessorament i suport a la creació i creixement d’empreses de base tecnològica en ciències de la vida. En aquesta sisena edició han participat 14 projectes empresarials, dels quals 8 ja estan constituïts i 3 es troben en procés de creació.

Al llarg de les sis edicions del programa, s'ha comptat amb un total de 95 iniciatives emprenedores. D'aquestes, 46 funcionen actualment com a empresa i 12 estan en procés.

L’objectiu de les tres entitats que impulsen BioEmprenedorXXI és comptar amb una base sòlida de noves empreses amb potencial de creixement, contribuir a la interacció entre tots els agents del sector i traslladar al mercat la recerca desenvolupada a les universitats i centres de recerca catalans.

Una iniciativa de:
     
Amb el suport de:
   

Carles Trenchs, Montserrat Vendrell i Susana Tintoré han lliurat els premis, aquest matí, al Palau Macaya de Barcelona.