Esteu aquí

Notícia

El doctor Joan Massagué, nomenat ambaixador de la BioRegió de Catalunya, al Fòrum organitzat per Biocat

AddToAny buttons: 
04.12.2009

El vicepresident del Govern de la Generalitat i vicepresident del patronat de Biocat, Josep-Lluís Carod-Rovira, va nomenar ahir en el marc del Fòrum de la BioRegió organitzat per Biocat a la Casa Llotja de Mar a Barcelona, al Dr. Joan Massagué ambaixador de la BioRegió de Catalunya. Massagué és director del Programa de Biologia i Genètica del Càncer del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) i director adjunt de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona).

També va lliurar un guardó de reconeixement per la seva trajectòria al Dr. Màrius Rubiralta, secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació, per ser una figura clau en el naixement de la BioRegió des de les seves anteriors responsabilitats com a director del Parc Científic de Barcelona (PCB) i rector de la Universitat de Barcelona (UB).

La segona edició del Fòrum va ser inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; la consellera de Salut, Marina Geli; el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells i el president d'Almirall i del Fòrum de la BioRegió, Jorge Gallardo.

Després, John Hodgson, consultor empresarial i editor de la revista Nature Biotechnology, va impartir la conferència inaugural Darwin and the GODs: evolving corporate fitness, centrada en l'anàlisi de com evolucionen les companyies del sector en l’actual entorn canviant.

Una jornada de networking

Al voltant de 600 representants del sector empresarial i financer, investigadors, gestors de centres i instituts de recerca i representants d’universitats i hospitals van participar a la jornada. Com l'any passat, el Fòrum va oferir una exposició d'una vuitantena de pòsters corporatius d'empreses i entitats de recerca i de suport del sector, que al llarg del dia es va convertir en l'espai de trobada i networking per als professionals que van assistir a l'acte.

El primer informe del sector a Catalunya

La presentació de l'Informe Biocat 2009 va generar molta expectació. La directora general de Biocat, Montserrat Vendrell, va ser l'encarregada de donar-lo a conèixer als professionals del sector. L'informe ofereix una anàlisi completa del sector biotecnològic, biomèdic i de tecnologies mèdiques a Catalunya i representa una eina bàsica pels gestors polítics i econòmics del nostre país. S’ha realitzat a partir de l’explotació de la informació recollida en el Directori Biocat —on s’inventarien 358 empreses, quasi 400 centres i grups de recerca, a més d'hospitals, universitats, parcs científics i infraestructures i plataformes tecnològiques—, de quasi 150 enquestes realitzades durant l'any 2009 i del creuament i extrapolació dels diversos informes sectorials d’àmbit estatal.

En l'acte de clausura, Josep-Lluís Carod-Rovira va reivindicar l’esforç de la Generalitat per convertir el sector biotecnològic en un nou model productiu. En aquest sentit, va recordar els 6.722 milions d’euros que finançaran l’Acord Estratègic per la Internacionalització, l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana al llarg del 2010 i la bonificació fiscal als business angels. Segons el vicepresident, aquesta darrera mesura és “especialment rellevant” pel sector biotec per la dificultat d’accés al capital risc per part de moltes empreses innovadores. D’altra banda, va recordar que el Govern aposta pel sector no només amb recursos, sinó també des de la tasca de la internacionalització, “entenent que un dels grans reptes que tenen les empreses biotec catalanes és l'entrada als Estats Units i als països asiàtics”.

El president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar el Fòrum de la BioRegió.

Contingut relacionat: 
Categories: