Esteu aquí

Notícia

Els alumnes de la segona promoció de d·HEALTH Barcelona ja són als hospitals

L’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Clínic tornen a col·laborar amb Biocat per acollir la immersió clínica de la segona edició del programa

AddToAny buttons: 
01.12.2014

El passat mes de setembre va començar la segona edició de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), el primer programa de postgrau en biodisseny que s'imparteix al nostre país, impulsat per Biocat amb l'objectiu de fomentar la innovació en salut, l'esperit empresarial i el desenvolupament professional en l'àmbit biomèdic.

Aquesta nova promoció d’alumnes està formada per vuit fellows procedents del món del disseny, l'enginyeria, l'economia i les biociències i que segons Jorge Juan Fernández, director acadèmic del programa, “formen un gran grup: llestos, amb talent i ambiciosos”. Fernández està convençut que “aquest tornarà a ser de nou un any espectacular”.

Ara mateix els fellows es troben en plena immersió clínica, convivint durant set setmanes en un hospital amb metges, infermers i pacients, estant presents en consultes i intervencions quirúrgiques, i participant en la resta de les activitats que comporta l'assistència sanitària. Quatre dels fellows estan al servei d’obstetrícia de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i els altres quatre al servei de cirurgia gastrointestinal de l'Hospital Clínic. L'observació realitzada durant aquest període serà la base sobre la qual els grups treballaran per a la invenció i desenvolupament de futures solucions viables i innovadores que puguin portar al mercat.

La fase d'immersió hospitalària, i la resta de fases que formen el programa, es compatibilitzen amb classes, MOOCs i tallers impartits per més de 50 experts internacionals, com Dan E. Azagury (Stanford University, EUA); Yossi Bahagon (Clalit Health Services, Jerusalem); Chia Hwu (Qubop, Silicon Valley); David Maltz (Novartis, Silicon Valley); Lekshmy Parameswaran (Fuelfor, Barcelona-Singapur); o Alfons Cornella (Infonomia, Barcelona), entre d'altres.

Els alumnes de l'anterior edició d·HEALTH Barcelona 2013-14 van ser capaços d'identificar prop de 1.400 necessitats clíniques no cobertes, un 40% de les quals suposaven oportunitats de negoci. Una d'elles és avui una realitat: l'empresa usMIMA, constituïda el passat mes d'octubre per un dels tres grups de fellows del programa.

 

Més informació a la nota de premsa

Llegueix més sobre d·HEALTH Barcelona consultant les notícies sobre Moebio.

Alguns dels 'fellows' d'aquesta edició de d·HEALTH Barcelona durant la seva immersió clínica. - Foto: © el Mundo

Contingut relacionat: 
Categories: